8 Ocak 2008 Salı

Soya Lesitin

Lesitin insan ve hayvan organizmasının önemli etkin maddelerinden biridir. Başka hiç bir doğal madde tek bir bünyedeki, psikolojik, diyetetik, hormonal ve yapısal işlevleri bu kadar mükemmel olarak bir araya getirmemiştir.
# Lesitin, vücut hücrelerinin yapıtaşlarından biridir.
# Lesitin, beyin ve sinir dokusunun esas bileşenlerindendir.
# Lesitin, mide çeperinin koruyucu dokusunda mevcut bulunmaktadır.
# Lesitin, emici olarak, yağ çözücüdür, vitaminlerin etkisini ve dağılımını kolaylaştırır.
# Lesitin, kolesterolün kan damar çeperlerinden çekilmesini kolaylaştırır.
# Lesitin, kanın akıcı özelliğini arttırır, kandaki yağları eritip dağıtarak atar dama çeperlerinde birikmesini önler.
# Lesitin, karaciğer koruyucusudur ve karaciğeri destekler.
# Lesitin, organizmayı etkileyerek asetilkolin üretilmesine sebep olur ki bu madde beyin işlemlerinin iletişimi için kaçınılmazdır.
#

Lesitin, E vitamini ile birleştiğinde Lesitin oksijenin aşırı aktivitesini azaltır ve böylece yaslanma sürecini geciktirir.
#

Yaşlılar, sporcular ve öğrencilere tavsiye edilir.



KULLANIMI:

Günde 7-10 gr. Yemeklerde 1 tatlı kaşığı (1 tatlı kaşığı: 3,5 gr) Soya Fasulyesinden elde edilen Lesitin'in hoş bir tadı vardır.

Ağızda çiğnenip bir sıvı ile alınabileceği gibi, yoğurt, meyve suyu, bal gibi maddelere de karıştırılabilir. Salataya konabilir.

En az üç aylık bir kür tatbik edilmelidir.

Analiz (ortalama):


100 g. da

Enerji değeri:


882 k cal.

Phosfolipidler:


98 g.

Kolin fosfolipidler


23 g.

İnositol fostolipidler


19 g.

Etanol amine fosfalipidler


21 g.

Diğer fosfalipidler




Fosfatidik asitler, glikolipidler


35 g.

Yağ ve diğer maddeler

0 yorum: