Lesitin insan ve hayvan organizmasının önemli etkin maddelerinden biridir. Başka hiç bir doğal madde tek bir bünyedeki, psikolojik, diyetetik, hormonal ve yapısal işlevleri bu kadar mükemmel olarak bir araya getirmemiştir.
# Lesitin, vücut hücrelerinin yapıtaşlarından biridir.
# Lesitin, beyin ve sinir dokusunun esas bileşenlerindendir.
# Lesitin, mide çeperinin koruyucu dokusunda mevcut bulunmaktadır.
# Lesitin, emici olarak, yağ çözücüdür, vitaminlerin etkisini ve dağılımını kolaylaştırır.
# Lesitin, kolesterolün kan damar çeperlerinden çekilmesini kolaylaştırır.
# Lesitin, kanın akıcı özelliğini arttırır, kandaki yağları eritip dağıtarak atar dama çeperlerinde birikmesini önler.
# Lesitin, karaciğer koruyucusudur ve karaciğeri destekler.
# Lesitin, organizmayı etkileyerek asetilkolin üretilmesine sebep olur ki bu madde beyin işlemlerinin iletişimi için kaçınılmazdır.
#
Lesitin, E vitamini ile birleştiğinde Lesitin oksijenin aşırı aktivitesini azaltır ve böylece yaslanma sürecini geciktirir.
#
Yaşlılar, sporcular ve öğrencilere tavsiye edilir.
KULLANIMI:
Günde 7-10 gr. Yemeklerde 1 tatlı kaşığı (1 tatlı kaşığı: 3,5 gr) Soya Fasulyesinden elde edilen Lesitin'in hoş bir tadı vardır.
Ağızda çiğnenip bir sıvı ile alınabileceği gibi, yoğurt, meyve suyu, bal gibi maddelere de karıştırılabilir. Salataya konabilir.
En az üç aylık bir kür tatbik edilmelidir.
Analiz (ortalama):
100 g. da
Enerji değeri:
882 k cal.
Phosfolipidler:
98 g.
Kolin fosfolipidler
23 g.
İnositol fostolipidler
19 g.
Etanol amine fosfalipidler
21 g.
Diğer fosfalipidler
Fosfatidik asitler, glikolipidler
35 g.
Yağ ve diğer maddeler
8 Ocak 2008 Salı
Soya Lesitin
Gönderen admin zaman: 09:54
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder