22 Ocak 2008 Salı

Kış Aylarında Cilt ve Vücut Bakımı

Kış aylarında cildimiz kurur, çatlar, yıpranır ve hava kirliliğinin de etkisiyle cildimizde lekeler, siyah noktalar artar.

Cildimizi korumak için kullandığımız ve hatırı sayılır miktarlarda paralar ödediğimiz cilt temizleyici ürünler ve bakım kremlerinin içeriğinde kimyasal koruyucular bulunduğundan hemen değil ama uzun vadede cildimize zarar verebilir. Bu yüzden hazır kozmetik ürünlere alternatif olan bitkisel maskeler, yağ karışımla rı ve bakım ürünleri her türlü cilt bakımında, vücut bakımında rahatlıkla kullanılabilir.
Kış İçin Etkili Doğal Bakım Kremi

Bir tatlı kaşığı balmumu, bir tatlı kaşıı lanolin, bir çorba kaşığı buğday özü yağı, bir çorba kaşığı kayısı yağı ve bir çorba kaşığı badem yağını benmari usulü eritin. İçine bir tatlı kaşığı gül suyunu damla damla ilave ederek iyice karıştırın ve katılaşıp kıvam alması için soğumaya bırakın. Hazırladığınız kremi cam bir kavanozun içine koyup kullanabilirsiniz. Gerçekten kış için çok iyi bir bakım kremidir. Her gün cildinide ve vücudunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hazırlanan krem koruyucu madde içermediği için az miktarda yani yukarıdaki ölçülerde yapılıp iki veya üç günde tüketilmesi gerekir.
Cilt ve Vücut Temizliği İçin Doğal Peeling

Bir kaşık mısır ununu bir kaşık yoğurtla iyice karıştırıp, el, yüz ve ayaklarınıza sürün ve bir güzel ovun. Cildiniz temizlenir ve yumuşar. Vücut temizliği için de bu ürün kullanılabilir ama en iyi yöntem geleneksel banyo adetimizde yer alan kese yapmaktır
Cilt Bakımından Önce

Akşamları bakım kremi sürmeden önce cilt güzelce temizlenmeli. Bunun için salatalık sütlü bir tonik yapabilirsiniz. Küçük bir salatalığı rendeleyip suyunu sıkın. İçine aynı miktarda süt katın. Bu karışımla pamuk kullanarak cildinizi silin. Arkasından gülsuyu ve kekikle yapılan bir tonik ile cildinizi iyice temizleyin. Bir çorba kaşığı kekiği bir su bardağı sıcak su ile demleyip soğuduktan sonra süzün. İçine, yağlı cilt için aynı miktarda, karma ve kuru cilt için iki katı gül suyu koyun. Antiseptik olan kekik ciltteki mikropları kırar, cildi temizler, canlandırır ve gözenekleri sıkıştırır. Bakım kremini sürerken yukarı doğru hareketlerle yüzünüze ve göz çevrenize parmak uçlarınızla masaj yapın. Masaj, kırışıklıkları açar ve yaşlılık etkilerini geciktirir".

0 yorum: