21 Ocak 2008 Pazartesi

Saçları dökülenler için bitkisel bakım önerileri

Saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın. Ayrıca haftada ikiden fazla saç yıkamak onu güçsüzleştirecektir. Eğer yıkamak zorundaysanız, yumuşak formüllü bir şampuan kullanın. Saçlarınızı geriye doğru taramayın. İyi kalite fırça ve tarak kullanın. Aşırı fırçalamadan kaçının. Saçınızı yıkadıktan sonra saç derinize 10-15 dk masaj yapın. Böylece kan dolaşımınız hızlanacak ve saç kökleriniz güçlenecektir.

Kafa derinize hindistan cevizi sütü ya da Aloe Vera jeli ile masaj yapın. Yarım saat bekleyin ve ılık su ile durulanın. Bu işlemi haftada 3 kez tekrarlayın.

Saçları dökülenler için bitkisel bakım önerileriKafa derinize bal ve yumurta sarısını karıştırarak masaj yapın. Yarım saat bekledikten sonra durulayın.

Günde 3-4 kere kafa derinize badem yağı ile masaj yapın. Bu işlem saç dökülmesini engelleyecektir.

Saçınızı elma sirkesi ve adaçayı karışımı ile durularsanız, saçlarınızın uzamasına yardımcı olacaktır.

Saçınızın kel kısmını kırmızılaşana kadar soğanla ovalayın. Ardından bal sürün.

100 g Amla, 100 g Reetha ve 100 g Shikakai’yi 2 lt suyun içinde kaynatarak şampuan yapın ve bu şampuanı ayda en az 1 kez kullanın. Saç telleriniz kalınlaşacaktır.

Yarım fincan mercimekle 1 çorba kaşığı çemen otunu öğüterek un haline getirin. Yarım fincan yoğurtla karıştırarak kafa derinize masaj yapın. 2 saat bekledikten sonra yıkayın.

Eşit miktarda ılık hint yağı ile badem yağını karıştırın ve kafa derinize haftada 1 masaj yapın.

Amla tozunu 1 yumurta ile karıştırarak saç maskesi yapın ve yarım saat bekleyin. Ardından durulanın.

Yeşil limon çekirdeklerini eşit miktardaki karabiber ile karıştırın ve biraz su ekleyerek kafa derinize düzenli olarak sürün.

Zeytinyağını 1 tatlı kaşığı tarçın ve bal ile karıştırarak banyodan önce saçınıza sürerek 15 dk bekleyin. Ardından yumuşak formüllü bir şampuanla yıkayın.

Aloe Vera’yı özel bir bitkisel toz olan Triphala ile karıştırın ve 3 ila 6 ay arası saçınıza uygulayın. Yeni saçların çıkmasını sağlayacaktır.

Kişniş yaprağı suyunu saç derinize sürün.

Suda ıslatılmış çemen otunu, Shikakai, Reetha, Amla, kurutulmuş limon ( ya da limon kabuğu) ve 2 yumurta ile karıştırarak öğütün ve macun yapın. Saçınızı ve saç derinizi bu macunla ovun ve 20 dk bekledikten sonra yumuşak formüllü bir şampuanla yıkayın. Saç telleriniz kalınlaşacaktır.

1 fincan hardal yağını 4 çorba kaşığı kına yaprağı ile karıştırın. Filtreleyip, şişeleyin ve kafa derinize düzenli olarak bu karışımla masaj yapın.

2 yumurta, 2 çorba kaşığı Amla, 2 çorba kaşığı Reetha ve 2 çorba kaşığı Shikakai tozunu karışırarak macun haline getirin ve kafa derinize sürerek yarım saat bekleyin. Ardından yumuşak formüllü bir şampuanla yıkanın ve haftada 3-4 kez tekrarlayın.

1 yumurta, 2.5 çorba kaşığı süt tozu ve 1 çorna kaşığı buğday özlü yağı karıştırın ve kafa derinize masaj yaparak yedirdikten sonra 30 dk bekleyin. Ardından yumuşak formüllü bir şampuanla yıkayın.

1 çorba kaşığı elma sirkesini 1 bardak suyla karıştırarak 2-3 hafta için.

Muzu ezerek bal, yoğurt ve kaymağı alınmış sütü karıştırarak içecek haline getirin ve için.

Her gün alfalfa (bir çeşit fasülye) suyu, taze ıspanak ya da taze kişnişi karıştırarak için. Saçınız hızla uzayacaktır.

Demir eksikliğini tedavi etmek için sık sık havuç suyu, marul ve taze alfalfa tüketin. Bu tedavi beyaz saçlara ve saç dökülmelerine karşı etkili bir yöntemdir.

Limon çekirdeklerini karabiberle karıştırarak saçınızdaki kelleşmiş yerlere sürün.

0 yorum: