31 Ocak 2008 Perşembe

Buzdolabınızdaki tuzaklara dikkat

Buzdolabınızdaki tuzaklara dikkat!
Kalıcı olarak zayıflamak mı istiyorsunuz? O zaman buzdolabını derinlemesine elden geçirmenin zamanı geldi demektir!

Kilo vermek, alışveriş arabasına elinize aldığınız anda başlar. Satın aldığımız ve ardından buzdolabına yerleştirdiğimiz gıdalar bizleri ya zayıflatır ya da kilo aldırır. Eğer tereyağı, mayonez ve kaymaklı yoğurtları buzdolabına koyarsanız, bu kalori bombalarına sık sık eliniz gider. Peki, buzdolabı nasıl şişmanlatır ve nasıl yeniden zayıflatabilir? İşte size en çok kilo aldırıcılar. En iyisi hemen bugün buzdolabınızı elden geçirmeye başlayın.


Fiziğinize iyi gelenler içeri!

Yağsız süt: Yağsız sütte de bol miktarda kalsiyum bulunur ve 100 gramında sadece 1 gram yağ vardır. Domates püresi ve hardal: İşte size tereyağı ve mayoneze karşılık düşük kalorili alternatifler. Üstelik lezzetli de Yağsız peynirler: Bir diliminde sadece 81 kalori bulunur. Otlar: Yemeklerinize lezzet katarken ek bir kalori getirmezler. Meyve: Mükemmel bir ara öğün veya kahvaltıdır. Ayrıca renkli meyveler daha çok yemeniz için iştahınızı kabartır Yağsız yoğurt: Taze ve lezzetlidir. 1 kase yoğurdun içinde 57 kalori bulunur. Balık ve yağsız et: Tavuk göğsü hafiftir, 100 gramında 150 kalori vardır. Tonbalığının 100 gramında 121, alabalığın 1 adedinde 168 kalori vardır. Sebze: En iyisi en büyük raflardan birisine yerleştirin. Çünkü sebzede neredeyse hiç kalori yoktur ama buna karşılık vitamin açısından zengin ve sağlıklıdır.

Kalori bombaları dışarı!

Yağlı peynir çeşitleri: Özellikle bazı peynir çeşitlerinde yağ oranı yüzde yetmişlere kadar çıkabiliyor. Kola ve limonata: Bu tür içecekler tatlı oldukları yani bol miktarda şeker içerdikleri için kalori tehlikesi ortaya çıkar. Bir bardakta neredeyse 20 gram şeker bulunur. Sucuk, salam, sosis: Çok yağlıdırlar. 1 dilim salamın içinde 108 kalori bulunur. Tereyağı ve margarin: Saf yağ tedarikçileridir ve özellikle sabah kahvaltısında ekmeğin üstüne bol miktarda sürmekten kendimizi alamayız.
Kaymaklı yoğurtlar: Az yağlı olsalar bile kaymaktan dolayı kalorilidirler. Bu nedenle kaymaksız olanları tercih edin. Ketçap: Bu tatlı sırrın içinde şeker var ve sadece 20 gramında bile 22 kalori var! Mezeler: Kalori bombalarıdır! 2 yemek kaşığı size 182 kalori anlamına gelir, bunun 18 gramı saf yağdır.

0 yorum: