31 Ocak 2008 Perşembe

6 adımda mükemmel bacaklar

6 adımda mükemmel bacaklar
Bacaklarınızın korkulu rüyası selülit, varis ve lekelerden kurtulmak istemez misiniz? Altı adımda bacaklarınızı mükemmelleştirin...

Selülitlerden Kurtulma:

Vücuttaki lenf sistemini düzenli olarak keselemek toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur ve selülitlerin oluşumunu azaltır.Selülit Sorununun Çözümü' adlı kitabın yazarı Dr.Howard Murad selülitlerin oluşumunu engellemedeki önemli yollardan birinin, vücudu kuru, sert bir fırça yada keseyle yıkamanın olduğunu, çünkü o sırada kan dolaşımının canlandığını ve sellüler dokuların yavaşça yakımla birlikte yok olduğunu belirtir. Ayaklardan, kalçalara kadar vücudunuzu çemberler halinde keseleyin.


Selülitleri ve toksinleri atmadaki benzer bir yöntem ise evde uygulayabileceğiniz lenf drenaj masajıdır. Duyulduğu kadar korkutucu değildir, hatta diğer masaj yöntemlerinden daha da basittir. Dermotoloji ve selülit uzmanı Dr Elizabeth Dancey'nin söylediğine göre masaja kasıklardan başlamalı, parmaklarla dizlerin içine kadar dalga şeklinde gelip, kasıklara doğru geri dönülmelidir ve eğer bu masaj her hefta 15-20 dakikalığına yapılırsa bacaklarınız pürüzsüz ve daha sıkı gözükecektir.
Birçok uzman selülit kremlerinin vücudun derinine etki etmediğine, sadece vücudun yüzeyini pürüzsüzleştirip, masajla birlikte sürüldüğünde etkili olabileceğine katılırlar.

Varis (de-vein):

Lifli damarlar(varisler) çıplak bacakların kötü görünmesine neden oluyor. Bacak yüzeyinde oluşan ve damar içlerinde kanla dolu olan bu küçük, kırmızı damarların en bilinen tedavi yöntemi lazer tedavisi veya skleroterapidir. Estetik uzmanı Dr David Gault skleroterapi tedavisinde varislerin iğneyi sokabilecek büyüklükte olmalarının daha faydalı olacağını söylüyor ve ekliyor 'damar tıkanıklığını açmak için ilaç damara enjekte ediliyor ve vücut onu emiyor, sonuçta damarlar eski haline dönüyor.' Damar iğne için çok küçük olduğunda lazer tedavisi uygun görülüyor. Sıcak bir atış damarın içine uygulanıyor ve orada tahrik edici, kızdırıcı bir reaksiyon oluyor ve buda damar yollarının açılmasını sağlıyor.

Nemlendirme:

Nem vücudunuzun sahip olması gereken en önemli şeydir ve vücudunuzun sık sık nemlenmeye ihtiyacı vardır. Nem vücuda doğal ve yumuşak bir görünüm verir. Bunun için vücudunuza istediğiniz bir bakım ürünü kullanabilirsiniz.

Temizleme:

Pul pul dökülen ciltler gibi birçok hastalık vardır. Bu tür ciltler çok fazla kuru değildir, pürüzlü bir cilt tonu vardır ve pul pul kalkmalar görülür. Herhangi bir vücut nemlendiricisi ürünü kullanmanız iyi gelebilir ama ölü deri hücrelerine nüfus etmesi pek düşünülemez.

Parlaklık yaratın:

Bacaklara kapatıcı uygulandığında çok daha etkileyici ve pürüzsüz göründüğü herkes tarafından bilinir. Fakat önemli olan cilt renginize uyumudur. Cildinize en uygun kapatıcı veya fondöteni seçin. Fondötenin bir bölümünü bir miktar nemlendiriciyle birleştirip yumuşak ve daha pürüzsüz bacaklara sahip olabilirsiniz. Vücut renginizden bir kaç ton koyu ve yakışan bir fondöteni bacaklarınıza sürdükten sonra herhangi bir çürük ya da kusuru şeftali ve sarı tonları arasında bir kapatıcıyla kapatabilirsiniz. Diğer ve son yöntemse

Power-Plate

yöntemidir. Madonna'nın da kullandığı bu alet vücudunuzun bir anda şekillenmesine yardımcı olacak. Aletin üzerinde durmanız yeterli olacaktır. Alet size çamaşır makinesindeymişsiniz gibi titreşimler veriyor böylece kaslarınız geriliyor ve sonuç olarak daha sıkı ve diri bir cilt sahip oluyorsunuz.

0 yorum: