21 Ocak 2008 Pazartesi

Cildinizde kil mucizesi

Piyasadaki pek çok cilt bakımı ürününün temel bileşenlerinden olan kilin, cildi ölü hücrelerden arındırıp pürüzsüzleştirdiğini biliyor muydunuz? Eğer cevabınız hayır ise, size evinizdeki malzemelerle yapabileceğiniz birkaç önerimiz olacak:

Bir avuç kili iki çorba kaşığı ılık su ve biraz zeytinyağı ile sulandırdıktan sonra göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. Eğer cildiniz yağlı ise karışıma biraz limon suyu, eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın. 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Eğer sivilcelerinizle başınız dertteyse meraklanmayın. Sivilceleriniz kuruyana kadar bekleyin. Ardından beyaz kile 2 damla limon suyu ve 2 damla zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Akşam yatmadan önce pamuklu kulak çubuğunu karışıma batırıp sivilcelerin üzerine hafif bastırarak maskeyi yedirin. Bir süre bekledikten sonra cildinizi yıkayın.

Kil MaskesiBir salatalığı çok ince olarak rendeleyin ve içine 5 damla jojoba yağı ile 2 yemek kaşığı kili ekleyip karıştırın. Karışımı pamuklu bir bezin arasına koyup 20 dk. kadar yüzünüzde bekletin. Ardından cildinizi gül suyu ile temizleyin. Haftada iki kez yatmadan önce uygulayın.

Suna Dumankaya’dan kil içerikli peeling formülü:1 tatlı kaşığı mısır ununu ve 1 çay kaşığı öğütülmüş pirinci toz haline gelinceye kadar blendırda parçalayın ve kili karışıma ekleyin. Sonra içine 1 tatlı kaşığı nemlendirici krem ve bir miktar su ekleyerek karıştırın. (Boza kıvamında) Karışımı yüzünüze sürerek kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüze masaj yaparak, çıkarın.

0 yorum: