31 Ocak 2008 Perşembe

Meme küçültmede etkili çözüm

Meme küçültmede etkili çözüm
"Moufarrege Meme Küçültme Tekniği" sayesinde meme küçültme ameliyatları sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor.

ADÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eray Copcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memenin bir kadın için en önemli organlardan biri olduğunu söyledi.ADÜ Tıp Fakültesi'nde haftada en az iki meme ameliyatı yaptıklarını, bunlarda da en çok talebin küçültme ameliyatlarına geldiğini ifade eden Copcu, küçültme operasyonlarında günümüze kadar 200'den fazla tekniğin tanımlandığını ve halk arasında en çok bilinenin, ters T harfi şeklinde iz bırakan yöntem olduğunu belirtti.


Copcu, bu yöntemin hem çıkan izlerin kişileri mutsuz etmesi hem de kişileri yeterince çekici göstermemesinden ötürü son dönemlerde çok kullanılmadığını ifade etti.

1990'lı yılların başında 'Lejour' adında Belçikalı bir profesör tarafından sadece iki izli olan bir teknik tanımlandığını belirten Copcu, bu teknikte de oluşan izin uzunluğunun, erken dönemde bu izin birbiri üzerine katlanır şekilde olması ve meme projeksiyonları ile ilgili ciddi sıkıntılar ortaya çıktığını anlattı.

Copcu, şöyle konuştu:

"Böyle olunca, bende meme küçültme ameliyatlarında uygun sonuç elde etmek için bir arayışa girdim. 2005 yılında Kanada Montreal Üniversitesinden Prof. Dr. Richard Moufarrege ile tanıştım. Öncelikle kendisiyle internet ortamında karşılaştık ve kendisinin geliştirdiği tekniği tartışma fırsatı bulduk. Daha sonra kendisi beni yanına davet etti. Uzun süre yanında kaldım. Bütün ameliyatlarına girdim. Moufarrage yeni bir teknik tanımladı. Bu tekniğin adı 'Total Pasterior Pedikürlü Meme Küçültme Tekniğidir'. Tekniğin çok ciddi avantajları var. Bugün çok ciddi problemlerin çözümünü sağlıyor. Şu anda dünyada tanımlanmış en iyi teknik. Bu tekniği dünyada Kanada dışında uygulayan tek ana bilim dalı, bizim ana bilim dalımız. Türkiye'de sadece biz uyguluyoruz."

Süt kanalları, sinirler ve kan damarları korunuyor

Bugüne kadar meme küçültme ameliyatları yapılırken meme dokusunun süt kanallarının etkilenmesinden korktukları için kişilere (Doğurganlığınız bitirin, memeler iyice sarksın. Çünkü biz bu ameliyatı yaparsak meme dokunuz etkilenir. Çocuğunuza yeterli süt veremezsiniz) dediklerini dile getiren Copcu, şöyle devam etti:

"Moufarrege'ın geliştirdiği bu yöntemde, süt kanallarına dokunulmuyor. Süt kanalları maksimum derecede korunuyor. Bunun anlamı, 18 yaşından sonraki her yaş döneminde, kişi istediğinde bu ameliyatı olabiliyor. Bir diğer konu inervansiyon dediğimiz duyarlılığı etkilenmiyor. Çünkü, sinirler korunuyor. Ama en önemli özelliği ise memenin kanlanması etkilenmiyor. Tümüyle memeye giden kan damarları korunarak geliştirilmiş bir yöntem. Bu yöntem şu an en güzel, en estetik, projeksiyonu en fazla, süt kanalları etkilenmediği için fonksiyonel sonuçları en iyi olan meme küçültme yöntemi olarak tanımlanır."

Copcu, Prof. Dr. Richard Moufarrege'ın 17-20 Ekim tarihlerinde Eskişehir'de yapılacak olan 29. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ulusal Kongresinin konuklarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

0 yorum: