21 Ocak 2008 Pazartesi

Kırışıklık giderici maske tarifleri

Kırışıklık giderici maske tarifleri

  • Maya maskesi B vitamini açısından zengindir. Kan sirkülasyonunu ve metabolizmayı canlandırır, sarkıklığa karşı iyidir, gözenekleri temizler ve her cilt tipine uygundur. 15 gr mayayı ılık sütle (normal ciltler için) ya da zeytinyağı (kuru ciltler için) ya da %3′lük oksijenli suyla (yağlı ciltler için) karıştırın. Yüzünüze birkaç kat sürün ve 20 dk bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın.
  • 1 yumurta beyazını yarım limonun suyu ve bir tutam tuzla çırpın. 15-20 dk yüzünüzde bekletin. Bu maske kırışık ciltler için harikadır.

Kırışık normal/kuru ciltler için maske: 1 yumurta sarısını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı bal ile karıştırın. Karışımı cildinize sürün. İlk kat kuruyana kadar bekleyin. Sonra ikinciyi uygulayın. O da kuruduktan sonra üçüncü tabakaya geçin. 25 dk sonra bekledikten sonra, durulanın. Bir ya da bir buçuk ay, haftada 1-2 kez yapın. 2-3 ayda bir tekrarlayın.

Enerji verici maske: Yüzünüzü yıkamak yerine, taze koyu demlenmiş çayın içine pamuk batırarak yüzünüzü ovalayın. Bu olgun ciltleri kuvvetlendirir. Aynı zamanda daha koyu bir tene sahip olmanızı sağlar.

Her cilt tipine uygun kırışıklık maskesi: 1 çorba kaşığı süzme peyniri (cottage cheese) 2 çorba kaşığı ekşi krema ve 1 tatlı kaşığı tuza karıştırarak yüzünüze sürün. 15-20 dk bekledikten sonra ilk önce ılık sonra da soğuk suyla durulanın. Ardından nemlendiricinizi sürün. Bu maskeyi 6 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın.

Yulaf ezmesi maskesi: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesini 4 çorba kaşığı süt ya da krema ile karıştırın. 10-15 dk beklettikten sonra yüzünüze sürün. 20 dk sonra ilk önce ılık sonra soğuk suyla yıkanın. Nemlendiricinizi sürün.

Çok etkili ve besleyici kırışıklık maskesi: 2 çorba kaşığı keten tohumunu 2 fincan su ile karıştırıp, tohumlar yumuşayana kadar kaynatın. Eğer kırmızı kılcal damarlarınız yoksa dayanabildiğiniz sıcaklıktaki püre haline gelmiş tohumları yüzünüze sürün. Kırmızılık ya da belirgin damarlarınız varsa soğuduktan sonra sürün. 20 dk bekleyin. Önce ılık ardından soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Nemlendiricinizi sürün.

Aydınlatıcı kırışıklık maskesi: 1 tatlı kaşığı maydanozu 1 tatlı kaşığı dereotu ile karıştırın. Üzerine 2 bardak kaynamış su ekleyin. 2 saat bekleyin ve süzgeçten geçirin. Pamuk havluyu bu suya batırarak yüzünüzü 15-20 dk kompres yapın. Ardından nemlendiricinizi sürün.

Çok kuru, ince ve soluk ciltler için maske: 2 adet şeftaliyi ezerek püre haline getirin ve içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. 15-20 dk sonra yüzünüzü yıkayın ve nemlendiricinizi sürün.

Kuru ciltler için kırışıklık maskesi: 2 tatlı kaşığı balı 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. 1 çorba kaşığı koyu siyah çayı 1 çorba kaşığı gazsız maden suyu ile karıştırın. Üzerine 2 tatlı kaşığı havuç ya da pancar suyu ekleyin. Karışımı 10-15 dk buharda pişirin. Ilıklaştıktan sonra kalın bir kat halinde yüzünüze uygulayın (üzerini kağıt havlu ile kaplayın). 15-20 dk sonra ılık su ile durulayın. Nemlendiricinizi sürün.

Anti-aging yüz maskesi
6 tatlı kaşığı çuhaçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı ılık erimiş bal
2 damla portakal çiçeği yağı
2 damla mandalina yağı
2 damla portakal yağı
2 tatlı kaşığı badem

Malzemeleri karıştırarak yüzünüzü sürün. 20-25 dk bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maske cildinizi tazeler ve gençleştirir. Aynı zamanda aroması enerjinizi arttırır ve mutluluk verir.

Badem yağlı kırışıklık kremi
1 çorba kaşığı demlenmiş kara kafes otu yaprağı
1 çorba kaşığı lanolin
2 çorba kaşığı tatlı badem yağı
2 tatlı kaşığı su
2 tatlı kaşığı balık yağı

Lanolin ve badem yağını çift kazanda (double boiler) eritin. Üzerine su ekleyin ve soğuyana kadar bekleyin. Balık yağı ve demlenmiş kara kafes otu yapraklarını (demlemek için yaprakların üzerine kaynamış su dökün ve 5 dk bekleyin) karıştırın. Karışımı yüzünüze yavaşça uygulayın ve 5-10 dk sonra yıkayın. Zengin nemlendirici, cildinizin su tutma kapasitesini arttırıp, kırışıklıkları düzeltecektir.

Kırışıklar için gece kremi

1 tatlı kaşığı elma suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı yeşil limon suyu
1 çorba kaşığı yayıkaltı süt (buttermilk)
1 çorba kaşığı biberiye yaprağı
3 tane çekirdeksiz üzüm
1/4 armut
2 yumurta akı

Tüm malzemeleri orta hızda blendırda 30 sn karıştırın. Pamuk yardımıyla göz çevrenizdeki kırışıklara hafifçe sürün. Kuruduktan sonra ılık su ile durulayın. Ardından nemlendiricinizi sürün. Karışımı buzdolabında en fazla 4 gün ekletebilirsiniz. Bu işlemi haftada 3 defadan fazla tekrarlamayın.

Avokado göz kremi
5 damla badem yağı
3 olgun avokado dilimi

Badem yağını avokado ile blendırda karıştırın. Göz çevresine sürüp, 5 dk bekleyin. Sonra yıkayın.

Salatalıklı kırışıklık kremi
yarım salatalık
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı mayonez
yarım fincan yağ (buğday, avokado ya da zeytinyağı)

Salatalığı soymadan yıkayın. Küp biçiminde doğrayın ve diğer karışımlarla karıştırın. Sabah ve akşam yüzünüze sürün. Nazik bir şekilde kağıt mendille silin.

Portakal suyu-Tapyoka maskesi (cildi yumuşatır, kırışmayı geciktirir)
2 çorba kaşığı tapyoka (bir tür nişasta)
2 çorba kaşığı bal
yarım fincan taze sıkılmış portakal suyu

Küçük bir sos tavasında düşük ısıda tapyoka ile portakal suyunu karıştırın. İçine bal katın ve yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Kalınlaştığında karıştırmaya devam edin. Ocaktan alın ve soğutun. Karışımı yüzünüze ve ensenize sürün. 20 dk sonra yıkanın.

0 yorum: