21 Ocak 2008 Pazartesi

Yüz ve vücut peelingi

Yüz ve vücut peelingiDoğal vücut peelingi
1 tatlı kaşığı hint yağı
1/2 tatlı kaşığı bal mumu
1/2 tatlı kaşığı kayısı yağı
1 yemek kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı öğütülmüş badem
2 tatlı kaşığı bebe şampuanı

Bal mumunu, hint yağını ve kayısı yağını beraber eritin ve iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp içine deniz tuzunu ve toz haline getirilmiş bademleri katın. Elde ettiğiniz karışımla vücudunuza peeling yapın.

Yüz peelingi
1 adet rendelenmiş kastilya ya da bebek sabunu (cildiniz kuruysa Dove kullanın)
2 fincan yulaf unu
Kafi miktarda haşlanarak kabukları soyulmuş badem (yulaf unuyla karıştırılmış olacak)

Malzemeleri iyice karıştırarak hoş bir şişenin içine plastik bir kaşıkla koyun. Her peeling yapışınızda 1 tatlı kaşığı ölçüde kullanın.

Ayak peelingi
2 yemek kaşığı kolza yağı
2 yemek kaşığı plaj kumu
3-5 damla biberiye yağı

Malzemeleri karıştırarak çatalla ezin ve masaj yaparak ayağının altına peeling yapın. Özellikle problemli alanlara konsantre olun. İşlem tamamlandıktan sonra ılık su ile durulayın ve kurulayın.

Kristalleştirilmiş bal peelingi: Önce yüzünüzü durulamaya yetecek miktarda su kaynatın. Ateşten indirerek içine bir avuç dolusu yeşil çay koyun ve 10 dk demlenmeye bırakın. Ardından geniş bir kasenin içine süzgeçten geçirerek boşaltın ve ılımaya bırakın. Sonra temiz bir spatula ile kristalize edilmiş balı şişeden alarak, yüzünüze yayın. Çok yavaş ve nazik bir şekilde masaj yapın. 20 dk yüzünüzde beklettikten sonra yeşil çaylı kaseyi lavabonun içine koyun ve bu suyla yüzünüzü durulayın. Çay havlunuzda leke bırakabileceği için eski bir havluyla yüzünüzü kurulayın.

Bademli peeling
2 yemek kaşığı dövülmüş badem
1 yemek kaşığı bal

Malzemeleri karıştırarak yüzünüze sürün ve 5 dk bekleyin. Ardından yüzünüzü nazikçe ovalayarak, durulayın.

Ballı bademli peeling
2 yemek kaşığı badem
2 tatlı kaşığı süt
1/2 tatlı kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı bal

Bademleri blendırda öğütün ve içine diğer malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Katı hale geldikten sonra cildinizi bu karışımla ovun ve ılık suyla durulanın. Ardından pH dengeleyici kullanın.

Lady Godiva vücut peelingi
1/4 fincan toz şeker
2 yemek kaşığı hafif bitkisel yağ
2 yemek kaşığı tam yağlı taze süt

Tüm malzemeleri karıştırarak sade bir vücut kreminin içine ekleyin. Banyodan önce karışımı nazikçe masaj yaparak vücudunuza sürün. Kan sirkülasyonu artarak, kuru ve pul pul dökülen deriyi iyileştirecektir. Ilık su ile durulandıktan sonra nemlendiricinizi sürün. Buzdolabında saklayın. Süt ekşiyince atın.

0 yorum: