21 Ocak 2008 Pazartesi

Yağlı ciltlere özel öneriler ve maske tarifleri

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz ve büyük gözeneklerden şikayetçi iseniz artık endişelenmenize gerek yok. Size vereceğimiz öneriler ve maske tarifleri ile cildinizdeki yağ üretimini normale döndürecek ve sağlıklı, ışıl ışıl parıldayan bir cilde sahip olacaksınız.

  • Cildinizi antibakteriyel sabunla yıkayın ve suyun sıcak olmasına dikkat edin. Çok fazla yağ (yüksek miktarda TFC) içeren ya da nemlendiricili sabunlardan uzak durun. Yüzünüzü günde 3 defadan fazla yıkamayın yoksa cildinizdeki gözenekler yağ salgılama miktarını arttırır.
  • Yüzünüzü günde 2-3 kez içinde birkaç damla lavanta yağı içeren soğuk suyla yıkayın. Böylece gözenekleriniz sıkılaşacaktır.
  • Cildinizi temizlemek için koyu kahverengi kil maskesi kullanın.
  • Yağsız (oil-free) makyaj malzemeleri kullanın. Cildinizin yağı emmesi için talk pudrası ya da bebek pudrası kullanın. Bunu fondöteninizi uyguladıktan sonra yapabilirsiniz.
  • Cildinizin yağ emilimini arttırmak için hamamelis (witch hazel) kullanın.
  • 2-3 çorba kaşığı hint limonu ya da gül goncasını bir fincan suyun içinde kaynatın. Kaynattıktan sonra yüzünüzü 15-20 dk kadar buhara tutun. Ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

Maskeler

  • 3-4 çorba kaşığı yulaf ezmesini blendırda toz haline getirin. Ardından 1 adet olgun domatesi blendırda püre haline getirin ve yulaf ezmesi tozuyla birlikte yüzünüze uygulayın. Karışım sulu olacağı için saçınıza plastik bone takın ve 20 dk uzanarak bekleyin. Ardından dayanabileceğiniz kadar çok sıcak suyla yüzünüzü yıkayın. Yaptığınız bu uygulama aşırı yağ salgılamasını durduracaktır.
  • Mürver çiçeğini yoğurtla karıştırarak macun haline getirin ve yüzünüze uygulayın.
  • 4 çorba kaşığı balı yarım fincan ince kıyılmış maydanozla iyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın.

Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için maske: 1 adet rendelenmiş orta boy elmayı 5 çorba kaşığı bal ile iyice karıştırın. Cildinize düzgünce sürün ve 10 dk bekleyin. Cilt için maske tarifleri Ardından yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.
Bira mayası maskesi: Bira mayasını az bir miktar ılık suyla karıştırarak hamur haline getirin. Ardından yüzünüze uygulayın.
Havuç maskesi: Havuç akne ve lekeler için harikadır. Rendelenmiş çiğ havuçları uzanarak yüzünüze uygulayın. İçine çok az limon suyu katabilirsiniz. Pişmiş havuç maskesi: 3 büyük havucu kaynatın ve püre haline getirin. Ardından 5 çorba kaşığı bal ya da yoğurt ekleyin ve karışımı nazik bir şekilde cildinize yedirin. 15-20 dk sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. pH düzeyinizi dengelemek için hamamelis ya da sirkeyle durulanın.
Normal/yağlı ciltler için maske: Yarım salatalığı blendırda püre haline getirin ve 1 çorba kaşığı yoğurtla karıştırarak yüzünüze uygulayın. Yarım saat sonra yüzünüzü yıkayın.
Yağlı/karma ciltler için maske: Cildinizi temizleyin, buhara tutun ve soğuk su çarpın. Kurulandıktan sonra mısır unuyla masaj yapın. Durulanın. Ardından 2 yumurtayı çırparak yüzünüze sürün. 20 dk bekledikten sonra, yıkayın.
Salatalık maskesi:
yarım salatalık
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı nane

Bütün malzemeleri karıştırarak blendırda püre haline getirin ve buzdolabında 10 dk bekletin. Ardından karışımı yüzünüze uygulayın. 15 dk sonra önce sıcak sonra soğuk suyla yıkayın.

Yağlı/lekeli ciltler için maske: 2 çorba kaşığı balı hafifçe ısıtın ve içine 2 çorba kaşığı buğday tohumu katın. iyice karıştırdıktan sonra yüzünüze yumuşak bir biçimde 3-4 dk masaj yaparak sürün. Ardından 15-20 dk bekleyin. Yüzünüze 30-40 kere çok sıcak olan suyu çarparak durulanın. Bu işlemi 1 hafta ya da 10 gün sürdürürseniz cildiniz hızla yenilenecek.
Limon maskesi: 2 çorba kaşığı kili 2 çorba kaşığı limon suyu ile karıştırarak temiz cilde uygulayın.
Limon/Yumurta maskesi: Yarım limonu sıkın ve içine bir adet çırpılmış yumurta akı ekleyin. Yatmadan önce göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. Ertesi gün ılık su ile durulayın. (Uygulamayı gündüz yapacaksanız, karışımı 15 dk yüzünüzde bekletin)
Yağlı ciltlere özel öneri ve maskelerYeşil kil maskesi: 2 çorba kaşığı yeşil kili, 1 tatlı kaşığı aloe vera suyu, yarım tatlı kaşığı jojoba yağı ya da bitkisel yağ, 1 damla bergamot yağı, 1 damla lavanta yağı ve yeteri kadar suyla karıştırarak macun haline getirin. Ardından yüzünüze sürerek yarım saat bekleyin.
Erik maskesi: 6 adet eriği kaynatıp soğuttuktan sonra ezin ve içine 1 çorba kaşığı badem yağı ekleyerek yüzünüze uygulayın. Cildinizdeki lekelere iyi gelecektir.
Çilek maskesi: Çilekleri ezerek püre haline getirin ve yüzünüze uygulayın. Cildiniz ışıltıyla parıldayacaktır.
Büyük gözenekler için: Püre haline getirilmiş ya da dilimlenmiş domatesi yüzünüze sürün.
Pullu ve yağlı ciltler için:
30 gr hint limonu
30 gr mısır unu
30 gr hamamelis
30 gr gül yaprağı.

Bütün malzemeleri karıştırarak 1/4 lt kaynamış suyun içine atın ve 20 dk dinlendirin. Banyo suyunun içine katın ve 10 dk bekletin. Haftada 1 ya da 2 kez tekrarlayın.

0 yorum: