21 Ocak 2008 Pazartesi

Hem Ruhunuzu Dinlendirin Hem Güzelleşin

Yoga’nın bedene ve ruha olan faydaları sayısız. Mutluluk, enerji ve fit bir görünüm vermekle birlikte yoganın güzelleştirme özelliği olduğunu da biliyor muydunuz? Daha önce yogayı hiç denememiş olanların bile kolayca uygulayacağı altı temel hareketle başlamaya ne dersiniz?

1. Güç Kazanın: Önce ayaklarınızı omuz hizasında açın, dizleriniz rahat olsun. Derin bir nefes alın ve kollarınızı yavaşça yukarıya kaldırın. Ellerinizi parmak uçlarınıza kadar esnetin, göğüs kafesiniz açılsın. Daha sonra nefes verin. Kollarınızı indirin ve rahatlayın. Bu egzersizi üç kez tekrarlayın.
2. Metabolizmanızı Düzene Sokun: Yere oturun ve bacaklarınızı iki yana ayırın. Sağ bacağınızı iyice bükün. Sol elinizle başınızın üstünden sağ elinizin bileğine dokunun. Nefes verirken belinizden yukarı dikkatli bir şekilde sola doğru eğin. Nefes alıp rahatlayın. Egzersizi her iki taraf için üç kez tekrarlayın
3. Mutluluk İçinizde: Yere oturun ve bacaklarınızı uzatın. Daha sonra kollarınızı kaldırın, derin nefes alın. Nefes verirken ayak parmaklarınıza veya bileklerinize dokunmaya çalışın. Son olarak gövdenizin üst tarafını hafifçe öne çekin.
4. Daha Fazla Enerji: Ayaklarınızın üstüne oturun, dizleriniz hafif ayrı olsun. Şimdi derin bir nefes alın. Ellerinizle tutunurken nefes verin ve yavaşça arkaya doğru eğilin. Parmaklarınızın ucu ayaklarınıza doğru olsun. Nefes alın ve rahatlayın. Şimdi bir kez tekrar.
5. Şimdi Biraz Konsantrasyon: el ve ayaklarınızın üzerinde köpek duruşunda durun. Vücut ağırlığınız ellerinizde olsun. Elleriniz dizlerinize doğru baksın. Şimdi derin bir nefes alın. Nefes verirken ağırlığınızı biraz arkaya doğru bırakın. Nefes alırken yine öne doğru eğilin. Bu egzersizi üç kez tekrarlayın.
6. Karın Kaslarınız İyice Çalışsın: Bacaklarınızı kalça genişliğinizden biraz fazla ayırın. Başparmaklarınızı sırtınızın arkasında birleştirin, işaret parmaklarınızı kaldırın. Şimdi derin bir nefes alın. Nefes verirken elleriniz tavanı gösterinceye kadar öne eğilin. Nefes alın ve tekrar yukarıya kalkın. Yalnızca bir kez tekrarlayın.


Bir Öneri: Godfrey Devereux’un öğrencisi ve yogaşala öğretmeni Zeynep Aksoy yönetiminde pratik ve herkesin yapabileceği Başlangıç, Nefes, Dinamik ve Derin Gevşeme uygulamalarını içeriyor. Yeni başlayanlar ve profesyoneller için muhteşem uygulamalar. Ben de yogaya bu cd ile başladım. Yeni başlayanlar için anlaması ve uygulaması kolay yoga hareketleri sunuyor. Evinizin rahat ortamında spor salonuna gitmenize gerek kalmadan spor yapabilirsiniz.
D&R'da fiyatı 17,99 ytl. Sipariş vermek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

0 yorum: