31 Ocak 2008 Perşembe

Ayna ayna! Derdimi söyle bana

Daily Mail gazetesinin, uzmanlara dayanarak verdiği bir haberde, kişilerin aynaya bakarak bazı ciddi hastalıklarını teşhis edebilecekleri ileri sürüldü
Daily Mail gazetesinin, uzmanlara dayanarak verdiği bir haberde, kişilerin aynaya bakarak bazı ciddi hastalıklarını teşhis edebilecekleri ileri sürüldü

İngiliz Daily Mail gazetesi, yalnızca aynaya bakarak birçok hastalığın teşhis edilebileceğini yazdı. Gazetenin bilgi aldığı sağlık uzmanlarına göre, bazı ciddi rahatsızlıkların belirtileri basit yöntemlerle görülebilir.Gözler: Gözün renkli kısmını çevreleyen beyaz halkalar, yüksek kolesterol göstergesi olabilir. Yüksek kolesterol yüzünden oluşan plaklar, göz çevresinde beyaz yumrular oluşturabilir. Kızarmış gözler, bakteriyel enfeksiyon ve iris iltihabı habercisi olabilir. Eski makyaj malzemeleri gözlerin enfeksiyon kapmasına yol açabilir.


Alt gözkapağının içinin parlak pembe değil, soluk renkte olması kansızlık ve D vitamini eksikliğini gösterir.

Göz seğirmesi, kasların gelişigüzel büzülmesi sonucu meydana gelir ve magnezyum eksikliği yüzünden ortaya çıkabilir. Aynı zamanda, MS (multiple sclerosis) gibi ciddi sinir sistemi hastalıklarında da göz seğirmesi görülür.

Gözkapağının düşmesi, göz yorgunluğu ve stresin yanı sıra, akciğer kanseri veye felç işareti de olabilir. Göğüs kafesinin üst kısımlarındaki tümörler, gözü etkileyen bazı sinirlere baskı uyguluyor olabilir. Düşük gözkapağı, bir kişinin felç geçirdiğini de gösterebilir.

Cilt: Derideki kaşınma, kuruluk, pullanma ve kızarıklıklar egzema göstergesidir. Egzema vücudun her bölgesinde çıkabileceği gibi genellikle dirsek ve bilek içleri ve diz arkasında görülür. Özellikle el ve ayaklardaki kaşınma, nadir durumlarda karaciğerin yetersiz çalışması sonucu ortaya çıkabilir. Cildin sarı bir renk alması sarılık ya da karaciğer sorunlarının göstergesi olabilir.

Soluk cilt yeterince su içmediğinizi gösterir. Cilt hücreleri su kaybettikçe cansız görünüme yol açar. Elinizin üzerindeki deriyi çekip bırakarak cildinizin susuz kalıp kalmadığını test edebilirsiniz. Deriyi bıraktığınızda hemen eski haline dönmezse daha fazla sıvı tüketmeniz gerekiyor demektir.

Saçlar: Saçların erken ağarması B12 vitamini eksikliğine işaret eder. Halsizlik, kilo kaybı ve ishal de B12 vitamini eksikliği semptomlarındandır. Ancak B12 vitamini ağız yoluyla alındığında vücut tarafından yeterince emilemez, bu yüzden enjeksiyon yöntemi uygulanmalıdır. Zayıf ve cansız saçlar, demir eksikliği göstergesidir. Saç ve kaşlardaki kılların incelmesi, tiroit bezlerinin yetersiz çalıştığını gösterir.

Ağız:
Diş etlerindeki kanama, diş eti iltihabının yanı sıra, lösemi habercisi olabilir. Halsizlik, enfeksiyonlar, kilo kaybı, kemiklerde ağrı ve vücutta çürükler oluşması da löseminin semptomları arasındadır. Ayrıca, hamilelikte de hormonal değişiklikler yüzünden diş etlerinin yumuşaması sonucu diş etlerinde kanama olabilir. Ağızdaki yaralar, stres ve yetersiz beslenmeyle birlikte nadir durumlarda ağız kanserinin belirtisi olabilir.
Dudakların çatlaması, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlıktan kaynaklanabilir. Aynı zamanda, şeker hastalığı da dudakların çatlamasına yol açabilir.

Solgun dudak rengi demir eksikliği ve tiroid bezlerinin yetersiz çalıştığının işaretidir. Kandaki oksijen yetersiz olduğunda dudaklar morarır, bu da kalp ve akciğer sorunlarının belirtisi olabilir.

Dilde acımayan, kazıyınca çıkmayan ve uzun süre geçmeyen beyaz lekeler oluşması, kanser göstergesi olabilir.

0 yorum: