21 Ocak 2008 Pazartesi

Siyah noktaların ve geniş gözeneklerin tedavisi

Siyah noktalar cilt altında biriken yağ, ölü hücreler ve kirin birleşmesiyle oluşurlar ve ileri safhalarda gözenekler tamamen tıkanırsa, sivilce oluşumuna neden olurlar. Bu nedenle siyah noktaların tedavisi çok önemlidir. Bu yazımızda sizlere siyah noktaları tedavi eden bitkisel formüllerin dışında, cilt gözeneklerini temizleyip sıkılaştıran öneriler de vereceğiz çünkü temiz ve sıkı gözenekler siyah noktaların baş düşmanıdırlar.

Siyah noktalar için maske: 2 yemek kaşığı balı hafifçe ısıtın ve içine 2 yemek kaşığı buğday tohumu ekleyerek iyice karıştırın. Yüzünüze sürün ve gerekli gördüğünüz bölgeleri 3-4 dk boyunca yavaşça ovalayın. Ovduktan sonra 15-20 dk bekleyin. Ardından yüzünüze 30-40 kere sıcak su çarpın. Bu formülü bir hafta ila 10 gün arasında kullanın. Cildiniz hızla düzelecektir.

Yeşil çaylı tedaviYeşil çaylı siyah nokta tedavisi: Marketten poşet çay olarak satılan yeşil çaydan alın ve kaynatarak için. İçtikten sonra poşeti yırtarak içindekilerle yüzünüzü nazikçe ovalayın. Ardından nemlendirici olarak jojoba yağı sürün. Böylece cildiniz hem temizlenmiş hem de harika bir şekilde nemlendirilmiş olacaktır.

Yulaflı maske: 1 çorba kaşığı yulaf ununu suda pişirin. Koyu bulamaç halini aldıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı badem unu katın ve bu karışımla yüzünüzü ovun.

Limonlu maske: Alüminyum bir kaba 1 yumurta akı ve yarım limon suyu ekleyerek karıştırın. Ardından kısık ateşte ısıtın. Karışım katılaştıktan sonra soğutun ve şişeleyip, etiketleyin. Buzdolabında saklayın.

Ballı bakım: 2 çorba kaşığı balı siyah noktalarınızın üzerine sürün ve 15 dk sonra ılık suya batırılmış pamukla temizleyin. Ardından gözenekleri sıkışılaştıran bir tonik sürün.

Sirkeli bakım: Elma sirkesini su ile karıştırın ve pamuk yardımıyla yumuşak hareketlerle yüzünüze sürün. Ardından cildinizi soğuk su ile durulayın.

SıkılaştırıcılarSiyah noktaların tedavisiGözenekleri temizleyip sıkılaştıran maske: 1 çorba kaşığı balı, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı ufalanarak kurutulmuş papatya ve 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze nane ile karıştırarak yüzünüze ve ensenize sürün. 10-15 dk bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

Yağlı ciltler için geniş gözenekleri sıkılaştırıcı maske: Püre haline getirilmiş ya da dilimlenmiş domatesleri yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra soğuk su ile cildinizi durulayın.

Gözenekler için derin bakım ve temizlik: 100 lt kaynamış suya yarım limonun suyu ve kabuklarını, ardından 1 avuç dolusu bitki (biberiye, kekik, nane, mercanköşk, fesleğen, karanfil, maydanoz, kimyon, anason ya da rezene, papatya, lavanta ya da mürver çiçeği not: evinizde hangileri varsa) ekleyin. Sonra kabı masanın üzerine koyun ve saçınızı şeffaf bone ya da havlu ile kapatın. 25 cm’lik mesafeyle yüzünüzü 15 dk boyunca kaynamış suya tutun. Ardından soğuk su ile yüzünüzü durulayın.

  • 1 adet çırpılmış yumurta sarısını pamukla yüzünüze sürün. 15 dk bekleyin ve cildinizi soğuk su ile durulayın. Bu maske cildinizi yenileyecek ve gözeneklerinizi sıkılaştıracaktır.
  • 1 fincan hamamelisi (witch hazel) 1/4 fincan sirke ve 1/4 tatlı kaşığı nane özünü karıştırın. Eğer isterseniz içine biraz taze nane yaprağı katın. Karışımı pamuk yardımıyla yüzünüze sürün. Böylece cildinizdeki aşırı kir temizlenecek ve gözenekleriniz açılacaktır.
  • 3 çorba kaşığı limon özünü 1 yeşil limonun suyu ve yarım fincan alkolle karıştırın. Bir şişeye doldurarak iyice çalkalayın. Buzdolabındaki ömrü 6 aydır. Bu karışım cildi sıkılaştırır, tazeler ve ciltteki fazla yağı alır.

0 yorum: