31 Ocak 2008 Perşembe

Düzenli seks erkeğe faydalı

Düzenli seks erkeğe faydalı!
Düzenli cinsel ilişkinin, erkeklerde yaşam süresini uzattığı ancak kadınlarda böyle bir fayda sağlamadığı öne sürüldü.

Tayvan'da yapılan bir araştırma, düzenli olarak haftada en az bir kere cinsel ilişkiye giren erkeklerin yaklaşık yüzde 50'sinin 80 yaşına kadar yaşadığını ortaya koydu.raştırmaya göre düzenli seks, felç sonucu hayatını kaybetme riskini yüzde 50, diyabet nedeniyle sonucu hayatını kaybetme riskini yüzde 40 ve kalp hastalıkları sonucu hayatını kaybetme riskini yüzde 30 oranında azaltıyor.
Araştırmayı yürüten Tayvan Üniversitesi'nden Doktor Huang-Kuang Chen, 'Vardığımız sonuçlar cinsel aktivitelerin koruyucu bir etkisi olduğunu gösteriyor' dedi.


"Kadınlara etkisi çok az''

65 yaşında dul kalmanın erkekler üzerinde son derece yıkıcı bir etkisi de olduğu kaydedilen haberde, bu yaşta dul kalan erkeklerin 80 yaşından önce yaşamlarını kaybetme riskinin yüzde 70 oranında arttığı vurgulandı.

Haberde ancak bu durumun kadınları çok da etkilemediği ve 80 yaşına ulaşma şansını sadece yüzde 33 oranında artırdığı kaydedildi.

The Sun gazetesi, söz konusu araştırmayı 'Düzenli seks, erkeklere olgun bir yaşa ulaşmaları için yardım ediyor ama kadınlara değil' şeklinde değerlendirdi.

0 yorum: