21 Ocak 2008 Pazartesi

Saç maskeleri

Saç maskeleri

Zeytinyağlı saç maskesi: 5 çorba kaşığı zeytinyağını 2 adet yumurta ile karıştırın ve saçınıza iyice yedirin. Ardından başınıza plastik bir bone takarak 15 dk bekleyin. Sonra temiz su ile durulayın.

Ballı ve zeytinyağlı saç maskesi:
2 çorba kaşığı balı 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve saçınıza uygulayın. Başınıza plastik bir bone takın. 15 dk sonra şampuanlayarak yıkayın.

Sirkeli saç maskesi: Saçlarınızı şampuanladıktan sonra 1 fincan limon suyu ya da sirkeyi saçınıza masajla sürün ve suyla durulayın. Ardından her zaman ki saç kreminizi kullanın ve su ile durulayın. Saçınızdaki tüm kirler çıkacak ve ışıl ışıl parıldayacak. Yeniden denemek isterseniz iki hafta beklemelisiniz.

Çemenotlu saç maskesi: Çemenotu tanelerini öğüterek, bir gece suda bekletin. Ertesi gün kafa derinize bu karışımla masaj yapın ve 15-20 dk bekleyin. Yumuşak formüllü bir şampuanla saçınızı durulayın. Bütün saç tipleri için ideal bir maskedir. Kepeğe, kelliğe, kırık saçlara iyi gelir ve saç tellerini kalınlaştırır.

Yumuşak ve parlak saçlar için durulama suyu: Aşağıdaki bitkilerden 1 çorba kaşığı alarak kaynar suyun içine atın ve yarım saat bekleyin. Ardından bir fincanın 1/4′ü kadar elma sirkesiyle iyice karıştırın. Saçınızı şampuanlayın. Daha sonra karışımı defalarca saçınıza dökün.
Genel saç bakımı için bitkiler : Biberiye yaprakları, ısırgan otu, dul avrat otu kökü, yabani çiçekler
Kuru saçlar için : Papatya yaprağı, kara kafes otu, ısırgan otu, yabani çiçekler
Yağlı saçlar için : Limon kabuğu, nane, hint limonu

Işıl ışıl parıldayan saçlara sahip olmak için: 1 adet taze portakalın suyunu, 1 çorba kaşığı bal ve 5-7 damla sandal ağacı yağı ile karıştırın ve bunu şampuan sonrası durulama için kullanın.
2 yumurtayı 1 çorba kaşığı sütün içinde çırpın ve saçınıza uygulayın. 5-7 dk sonra saçınızı durulayın.
2 çorba kaşığı elma sirkesini suya katın ve bu suyla saçınızı durulayın.

Yıpranmış saçları onarmak için:
Olgunlaşmış bir muzu ezerek püre haline getirdikten sonra içine birkaç damla badem yağı damlatın ve masaj yaparak saçınıza yedirin. 15 dk bekledikten maden suyu ile durulayın. Ardından şampuanlayıp, saç kremiyle yıkayın.

Kuru saçlar için: 1 çorba kaşığı balı yarım fincan dolusu süt kremasının içine katarak karıştırın ve bu karışımla kafa derinize masaj yapın. 15 dk bekledikten sonra yumuşak formüllü bir şampuanla yıkayın.
1 muzu, 1 yumurtayı, 1/4 fincan balı, 3 çorba kaşığı sütü ve 5 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Masaj yaparak kafa derinize yedirin ve 15 dk bekleyin. Ardından yumuşak bir şampuanla yıkayın.
Çinko ve yağlı asitler (balkabağı çekirdeği, fındık, bitkisel yağlar) kuru saçlar için iyidir. Bu yüzden mümkün olduğunca çinko içeren besinler tüketin.

Saç dökülmesi için: Bektaşi üzümüyle (Amla) kafa derinizi düzenli olarak ovun. Mucizevi sonuçlar alabilirsiniz.
Protein açısından zengin yiyecekler tüketmek (yeşil lifli sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tüm tahıllar, brüksel lahanası, mercimek) saç dökülmesi için en iyi tedavidir.

Kırık saçlar tedavi etmek için:
Haftada iki kez saçlarınızı hindistan cevizi yağıyla karıştırılmış yeşil limon suyuyla (taze sıkılmış) yağlayın.

Kıvırcık saçlar için: 1 çorba kaşığı balı 1 lt suya karıştırın ve bu karışımı her şampuanlamadan sonra durulama suyu olarak kullanın.

0 yorum: