31 Ocak 2008 Perşembe

Yanlışları ve doğrularıyla güzellik mitleri

Yanlışları ve doğrularıyla güzellik mitleri!
Etrafımızda sıkça duymaya alışkın olduğumuz o güzellik sırlarının bazıları birer söylentiden ibaretse!? Gerçeklerle karşılaşmaya hazır mısınız?

İtiraf edin! 'Daha güzel, daha bakımlı, daha kıskanılır, daha havalı olmak için bütün güzellik sırlarını uygulamaya her zaman hazırsın. Keyif aldığın pek çok şeyden sırf güzel görünmek uğruna vazgeçmeye de! Peki ya, etrafımızda sıkça duymaya alışkın olduğumuz o güzellik sırlarının bazıları birer söylentiden ibaretse' Merak etmeyinhemen hepimiz bu tür yanılgılara bazen düşüyoruz. Ağızdan ağza dolaşan güzellik mitlerinin perde arkasında bakın neler var!


Yatmadan önce makyajı silmemek sivilcelere yol açar

DOĞRU

Geceleri yatmadan önce makyajını temizlemeye üşenenler, pek çok sivilceye, genişlemiş gözeneklere ve kırılan kirpiklere sahip olmayı göze alıyorlar demektir. Sıkça yapılan diğer bir hata da, saçları bozmamak için makyajı saç diplerine kadar temizlememek. Bu durumda makyaj kalıntıları saç diplerinde zamanla birikerek burada bulunan gözeneklerin tıkanmasına ve siyah noktaların oluşmasına yol açar.


Önerimiz: Makyajınızı temizlerken saç bandı kullanabilirsiniz.

Yüzüstü yatmak kırışıklıklara neden olur

DOĞRU

En yumuşak çarşaf ve yastıkla bile, göz çevresinde ve yanaklarda kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Uyurken mümkün olduğunca sırtüstü yatmaya çalışın. İlk geceler zorlansanız da bir süre sonra bu yatış pozisyonunu alışkanlık haline getirebilirsiniz. Ancak bu şekilde hiç uyuyamıyorsanız, kendinizi çok fazla zorlamayın. Çünkü uykusuz kalmanız cildinize çok daha fazla zarar verecektir.

Boyun bakımında vücut losyonu kullanmak yeterli

YANLIŞ

Boyun bölgemiz çok narin ve korunmaya ihtiyaç duyulan bir bölgedir. Bu bölge ilk bakışta yüzümüze ait değilmiş gibi gelse de, aslında tam tersidir. Yüzünüz için kullandığınız kremleri boynunuza da kullanmayı ihmal etmeyin.

Önerimiz: Yüz kreminizi yoğum bir şekilde boynunuza ve dekoltenize de sürün. Üzerini streç filmle kaplayın. 20 dakika kadar kremin emilmesini bekleyin.

Şeker bağdokusunu olumsuz etkiler

DOĞRU

Şekerli gıdalar sadece fazla kilolara değil, aynı zamanda cildin de zarar görmesine neden olur. Fazla şeker aldığımızda cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar. Vücuda günde 6 ila 10 kaşık şeker alımı idealdir. 60 gramlık çikolata yaklaşık 7, asitli içecekler ise (0.33 litre) 10 çay kaşığı şeker içerir.

Önerilerimiz: İşlenmemiş şeker ve bal en iyi alternatiftir.

Yüz egzersizleri cildi gerginleştirir

YANLIŞ

Mimik kaslarımız biz farkında olmasak da her gün fazlaca çalışır, sonucunu zamanla 'kırışıklıklar' olarak görmeye başlarız. Yüz egzersizleri ince çizgileri rahatlatsa da derinleşmiş çizgilerde çok da fazla etkili olmazlar.

Önerimiz: Eğer mimik kırışıklıklarınız sizi çok rahatsız ediyorsa, botoks yaptırmayı deneyebilirsiniz.

Uzun süre emzirmek göğüslerin sarkmasına neden olur

YANLIŞ

Hamilelik döneminde göğüsler biraz deforme olmuş gibi görünür. Çünkü yağdokusu süt bezleri için bastırılır. Aslında bu geçici bir durumdur ve hamilelik sonrasını takip eden birkaç ay içinde göğüsler tekrar eski formunu kazanır.

Önerimiz: Emzirme döneminden sonra hızlı kilo vermemeye dikkat edin.

V-B ışınları gözler için zararlıdır.

DOĞRU

Özellikle dağ ve deniz kenarlarında UV ışınları o kadar yoğundur ki, gözleriniz kırışmaktan da öte zarar görür. Bu ışınlar daha bulanık görmeye neden olur. Güneş gözlüğü kullanmak aslında be nedenle her mevsim şarttır. 'Ne kadar koyu, o kadar iyi mantığı güneş gözlüklerinde her zaman geçerli değildir, aynı şekilde açık renkli camlar da ışınlardan en iyi şekilde koruyabilir.

Önerimiz: Gözlük alırken, UV korumalı olup olmadığını gözlüğün üzerinde bulunan 'CE' yazısından anlayabilirsiniz.

Bacak bacak üzerine atmak çatlaklara yol açar

DOĞRU

Biz kadınların en sevdiği oturma şekli değil midir bu? Ama maalesef bacak bacak üstüne atarak varislere ve çatlaklara davetiye çıkarırız. Çünkü bu şekilde kan, damarlardan rahatça akamaz ve kendine yeni yollar arar. Aynı zamanda bize göre rahat olan bu oturma pozisyonunda omurilik zorlanır ve bu da zamanla sırt ağrılarına yol açar.


Önerimiz: Otururken çantanızı veya ceketinizi bacaklarınızın üzerine koyun. Böylece bacak bacak üzerine atma ihtiyacı duymazsınız.

Çok fazla uyuyanlar daha çabuk şişmanlar

YANLIŞ

Çok uyuyanlar az uyuyanlara göre normalde daha zayıftır. Sanılanın aksine, az uyuyanlar uykuculara göre çok daha fazla kilo alma riski taşırlar. Bu gerçeğin arkasında iki neden yatıyor. Bunlardan biri açlığı bastıran leptin, diğeri açlık hissi veren ghrelin hormonları. Az uykuyla geçirilen gecelerde kandaki leptin miktarı azaldığı ve ghrelin seviyesi arttığı için vücut daha çok kalori ihtiyacı hisseder.

Yağ yakmaya egzersizin ilk 30 dakikasından sonra başlarız

YANLIŞ

Yıllardır bu gerçeğe inanıp egzersiz yaparken kıvranıp durduk. Oysa yürürken bile atılan her adımda yağ depoları harekete geçiyor. Buna rağmen yağ yakmak için kesinlikle maksimum nabızdan hareket etmemeniz gerekiyor. En ideali nabzınızın dakikada 130 olmasıdır. Ayrıca egzersizi temiz, açık havada yapmak da önemlidir.


Önerimiz: Yürüyüş yaparken koşu ayakkabılarını tercih edin ve olabildiğince yumuşak bir zeminde hareket etmeye çalışın. Çünkü aşırı engebeli yollarda, yanak ve çene bölgesindeki elastikiyet kaybolabilir.

Selülit kremi vücudun her bölgesi için kullanılabilir

YANLIŞ

Selülit kremlerinin içinde yağı ve suyu vücuttan atmaya yarayan maddeler bulunur. Bu maddelerin kesinlikle boyun ve göğüs bölgesinde işi yoktur! Çünkü dekolteyi gergin ve yumuşak tutan şeyi zaten yağ ve nemdir. Bunlar da selülit kremlerinin içinde bulunmaz.

Sıcak banyo cildin diriliğini kaybetmesine neden olur

DOĞRU

Her gün saatlerce sıcak banyo yapan kişiler, sadece ciltlerindeki yağ ve nem oranlarını azaltmakla kalmazlar, aynı zamanda kollajen dokularına da zarar verebilirler. Bu nedenle sıcak banyo keyfinizi haftada iki ile sınırlayın. Ayrıca koruyucu olarak da banyo yağı kullanın ve banyodan sonra cildinizi soğuk suyla serinleyin.

Çinko sivilceleri azaltır

DOĞRU

Kendinize ekstra özen göstermek istediğiniz düğün, nikah, parti gibi organizasyonların öncesinde sanki anlaşmış gibi, cildinizde sevimsiz sivilceler belirir kötü haberi hemen vermek gerekirse, onların acilen yok edilebilmesi için herhangi bir sihirli madde maalesef yok! Ama çinko kapatıcı oldukça işe yarar. Çünkü çinko anti bakteriyeldir ve tedavi sürecine yardımcı olur. Ayrıca kızarıklıkları kapatır ve UV ışınlarından dolayı reaksiyona karşı korur.

0 yorum: