21 Ocak 2008 Pazartesi

Cildinizin rengini açmak için öneriler

Yeşil limon, limon suyu, zerdeçal ve bal cildin rengi açan doğal beyazlatıcılardır. Salatalık suyu hem kuru hem de yağlı ciltlere daha açık renk cilde sahip olmak için uygulanabilir. Salatalık suyunu yapabilmek için salatalığı kabuğuyla beraber rendeleyin ve ezin. Çıkan sudan bir tatlı kaşığı salatalık suyunu yüzünüze uygulayın. Ayrıca günde 10 bardak su için. Böylece gözaltı morluklarınızdan kurtulursunuz.

Cildinizin rengini açın

Aşağıdaki formüllerden birini her gün olmak kaydıyla on gün boyunca denerseniz, cildinizdeki değişimi göreceksiniz. Yalnız hazırladığınız tüm karışımları taze olarak kullanın. Ertesi güne saklamayın.

Eşit miktarlarda limon suyu ve balı karıştırarak yüzünüze ve tüm vücudunuza sürün. 15 dakika sonra duş alın. Eşit miktarlarda limon ve salatalık suyunu karıştırarak yüzünüze ve tüm vücudunuza sürün. 15 dakika sonra duş alın. Eğer cildiniz kuruysa, bal ve limon suyunu deneyin.

Yüzünüzü önce salatalık dilimleriyle ovalayın. Ardından salalık suyunu (1 tatlı kaşığı) yüzünüze sürün ve yatın. Ertesi gün yüzünüzü yıkayın.

Besan (gram flour) adı verilen nohuttan elde edilmiş unu zerdeçalla karıştırın ve yüzünüzle ensenize sürün. Kuruduktan sonra nazikçe ovalayarak çıkarın. Bu aynı zamanda vücut kıllarınızın bir süre azalmasını sağlayacaktır. 15 gün boyunca Besan (gram flour), 2 tatlı kaşığı süt ve 3-4 damla limon suyunu karıştırarak macun haline getirin ve yüzünüzle ensenize sürün. 15 dakika sonra suyla yıkayarak çıkarın. Cildinizdeki düzgünlüğü hemen fark edeceksiniz.

Yüzünüze yoğurt sürün.Yüzünüze yoğurt sürünYüzünüze beyaz turp veya onun suyunu sürerseniz cildinizin rengi açılacaktır. Bal, süt, yoğurt ve tahini eşit miktarlarda karıştırarak macun haline getirin ve tüm vücudunuza uygulayın. Bal ve eşit miktarda badem yağını karıştırın. Her gece yüzünüze sürerek uygulayın.

Yulaf ezmesi, domates suyu ve yoğurdu karıştırarak yüzünüzle ensenize sürün. 15 dakika sonra soğuk su ile durulayın.
Zerdaçal tozunu taze limon suyu ile karıştırarak macun haline getirin ve tüm vücudunuza uygulayın. Sandal ağacı tozunu badem yağı ve sütle karıştırarak vücudunuzdaki daha koyu renk olan yerlere (ense,dudak kenarları, göz altları) masajla sürün.

Yeşil limonu dilimleyin ve yüzünüze 2-3 kere yavaşça sürtün. 5 dk bekledikten sonra soğuk su ile durulayın. Haftada 3-4 kez tekrar edin. Nane yapraklarını öğüterek suda ezin. Yüzünüze ve ensenize uyguladıktan sonra, 20 dk bekleyin. Ardından su ile yıkayın. 1 tutam tarçını yarım tatlı kaşığı bal ile karışırın ve bu karışımı yüzünüze her gece sürün.

Proten maskesi: 1 çorba kaşığı Urad Dal’ı (Güney Asya fasulyesi) ve 4 adet bademi ezerek macun haline getirin ve bir gece suda bekletin. Ertesi gün yüzünüze ve ensenize sürerek yarım saat bekleyin. Bu maske hem cildinizi besleyecek hem de rengini açacaktır.

4 adet bademi ezerek bir gece sütün içinde bekletin. Yüzünüze ve ensenize yatağa girmeden önce sürün. Sabah soğuk suyla yıkayın. Bu formülü 15 gün boyunca uygularsanız cildinizin rengini açacaktır.

Yağlı ciltler için cilt beyazlatma: Papaya, bal, süt ve süt tozunu karıştırarak macun haline getirin. Yüzünüze sürüp birkaç dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıayın. Cildiniz daha açık renk gözükecektir. Yumurta beyazını yüzünüze sürün.
Kuru ciltler için cilt beyazlatma: Eşit miktarlarda salatalık suyu ve balı yüzünüze ve bütün vücudunuza sürün. 15 dk bekledikten sonra yıkanın.
Koyu renk koltuk altları ve ense: Eşit miktarlardaki limon ve salatalık suyunu çay kaşığının 1/8′i kadar zerdeçal tozu ile karıştıtarak koltuk altlarınıza ve ensenize sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
Bebekler için: Haftada bir tüm vücudu badem yağı ile yağlayın ve 15 dk sonra bebeği yıkayın.

0 yorum: