21 Ocak 2008 Pazartesi

Saçlarınız için özel formüller - 1

Meyveli saç bakımı
2 portalın suyu
Kabuğu soyulmuş yarım elma
1/2 muz
1 yemek kaşığı taze kekik

Malzemeleri blendırda iyice karıştırarak püre haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı nemli saçlarınıza ve kafa derinize masaj yaparak yedirin. 20 dk bekledikten sonra saçınızı yumuşak formüllü bir şampuanla ve saç kremiyle yıkayın.

Sarı saçlılar için limonlu durulama
2 adet papatya çayı poşeti
3 fincan soğuk su
1 adet limon

Çay poşetlerini soğuk suya koyun. İşlem tamamlandıktan sonra dışarı çıkarın. Bir adet limonu ortadan ikiye keserek suyun içine sıkın. İyice karıştırdıktan sonra kullanıma hazır hale gelecektir. Uygulama için suyu uygun bir leğene boşaltın ve saçınızı durulayın. Aşırı parlak saçlar için uygulamadan sonra saçınızın üzerinden bir adet buz küpüyle geçin. Bu formül 2 haftada 1 kez kullanılabilir. Sarı saçlara parlaklık ve canlılık verir.

Uzun saçlılar için bakım
1/2 tatlı kaşığı badem yağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
3 damla sandal ağacı yağı

Yağları bir şişenin içine koyarak birkaç gün bekletin ve bu süre içinde 4-5 saatte bir şişeyi çalkalayın. Kullanım için şişeyi mikrodalgaya koyarak 10-20 sn arası ısıtarak ılık hale getirin. Ardından saçlarınızı sıcak suyla ıslatın ve kurulayın. Hazırladığınız yağı kuru saça tatbik edin ve kafanızı büyük bir havluyla sarın. Birkaç saat bekledikten sonra şampuanla yıkayın. Bu formül uzun saçları kuvvetlendirecek, kırıklara iyi gelecek ve saç tellerini kalınlaştıracaktır.

0 yorum: