21 Ocak 2008 Pazartesi

Saçlarınızı yıkarken bunlara dikkat edin

Saçlarınızda kullandığınız şampuan ve sabunun saçınıza etkileri önemli olduğu gibi nasıl saçınızı yıkadığınızda oldukça önemlidir. Herkes eline bolca şampuanı döküp, saçları sadece masaj yapmayı yeterli görür. Aslında bu pek de doğru değildir.

Öncelikle saçınızı şampuanlamadan önce suyla biraz nemlendiriniz. Böylece saçınızı daha rahat şampuanlayıp, yıkayabilirsiniz.

Şampuan kullanımına gelince, saçınızın tipine uygun miktarda şampuan kullanmalısınız. Örnek verirsek ince telli saçlar için bir çay kaşığı kadar şampuan yeterli olacaktır. Kalın telliler ise 2 çay kaşığı kadar kullanabilir. Eğer şampuan yetersiz geliyorsa biraz su damlatıp elinizle dağıtabilirsiniz. Şampuanı fazla kullanmamamızın sebebi şampuanın saçları kurutup, aşırı yumuşatıyor olmasıdır. Şampuanı sadece bir temizleme maddesi olarak görmelisiniz. Çokça sabun nasıl elinizi tahriş ediyorsa aynı tepkiyi şampuanda saçlarınıza yapacaktır.

Şampuanınızı sürdükten sonra parmaklarınızla saç diplerine masaj yaparak saç diplerinizi ölü derilerden arındırın. Masaj yaparken yumuşak olmaya özen gösterin sert hareketler saçlarınızın kopmasına yol açacak, taranmasını güçleştirecektir. Saçınızı şampuanladıktan sonra 1dk. Saçlarınızı yıkarken bunlara dikkat edin kadar bekleyiniz ardından ılık suyla saçlarınızı durulayınız. Suyun sıcak olmamasına özen gösteriniz hatta mümkünse sıcak aylarda soğuk suyla yıkayınız. Saçınızın iyice durulandığına dikkat edin, yoksa kepek sorunu sizede musallat olacaktır. Uzun saçlılar yumuşak bir şekilde elleriyle saçlarını süzerek saçlarını sudan arındırabilirler. Ancak kesinlikle saçlarınızı sarıp sıkmayınız, yumuşak davranınız.

Saçlarınızı yıkadıktan sonra 1-2 dakika kadar parmaklarınızla masaja devam ediniz. Bu hem sizi rahatlatacak hem de saç diplerinizin canlanmasını sağlayacaktır. Ardından saçınızı bir havluyla sarıp saçınızın şekline göre uzunsa aşağı doğru, kısa ise geriye doğru kurulayınız. Durularken söylediğimiz gibi burdada saçlarınızı sarıp, sıkmayınız.

Saçlarınız kuruduktan sonra isterseniz büyük ve seyrek bir tarakla tarayarak saçlarınızı açınız. Sık tarak kullanmamaya ve sert darbelerle taramamaya özen gösteriniz. Kullandığınız düzleştirici bir losyonu saçınıza sürerek daha rahatta tarayabilirsiniz.

Saçlarınızı kurutmak için ise düşük bir ısıda kurutma makinesini çalıştırınız.

Özellikle uzun saçlı kişiler, saçlarına bakım yaparken daha yavaş ve yumuşak davranmaları gerektiğini bilmeli. Yoksa sizde saçlarınızda birçok sorun yaşayabilirsiniz.

0 yorum: