21 Ocak 2008 Pazartesi

Doğal cilt toniği tarifleri

Doğal cilt toniği tarifleriSirkeli tonik: 1 fincan hamamelisi, 1/4 fincan sirke ve 1/4 tatlı kaşığı nane özü ile karıştırın. İsterseniz içine birkaç tane taze nane yaprağı ekleyebilirsiniz. Ardından pamukla toniği yüzünüze yavaşça yedirin. Gözeneklerdeki kirler temizlenecek ve cildiniz nemlendirilecektir.

Yumurtalı tonik: Cildinizi doğal bir temizleyici ile temizleyin. Ardından çiğ yumurta aklarını yüzünüze sürün ve 15 dk bekleyin. Ilık su ile durulayın.

Limonlu tonik

1/2 fincan limon suyu
1 fincan damıtılmış su
2/3 fincan hamamelis

Tüm malzemeleri karıştırın. Temiz ve dekoratif bir şişenin içine boşaltın. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. Pamukla yüzünüze tatbik edin. Not: Limon güçlü bir sıkılaştırıcıdır. Kullanmadan önce suyla seyreltin ve göz çevrenizden uzak tutun.

Lavantalı tonik Lavantalı Tonik
3 damla limon yağı
3 damla lavanta yağı
3 tatlı kaşığı damıtılmış su

Tüm malzemeleri karıştırarak, pamuk yardımıyla masaj yaparak cildinize tatbik edin. Bu işlemden önce cildinizi doğal bir temizleyici ile temizlemeyi unutmayın. Ardından nemlendiricinizi sürün.

Protein toniği: 1 yemek kaşığı sütü, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 yumurta ile beraber çırpın. Yüze ve enseye uygulayın. İstediğiniz kadar kalabilir. Ardından ılık su ile durulayın ve yüzünüze soğuk su çarpın.

Çilekli tonik (Yağlı ciltler için sıkılaştırıcı)
1/2 fincan püre haline getirilmiş çilek
1/2 fincan sour cream (yoğurda benzeyen ekşi bir krema) ya da yoğurt

Malzemeleri blendırda düşük hızda püre haline gelene dek çırpın. Yüze ve enseye uygulayın 30 dk sonra ılık su ile durulayın. Eğer maske çok cıvık ise, buzdolabında bir saat bekletin.

Yaban mersinli tonik (yumuşatıcı ve besleyici)
3 yemek kaşığı buğulanıp, ezilmiş yaban mersini
1/2 fincan sade yoğurt

Malzemeleri blendırda düşük hızda püre haline gelene dek çırpın. Yüze ve enseye uygulayın 15-20 sonra ılık su ile durulayın. Eğer maske çok cıvık ise, buzdolabında bir saat bekletin.

Salatalıklı tonik (Yağlı ciltler için sıkılaştıcı)
1 fincan hamamelis
1 adet limonusuyu
3 yemek kaşığı kabaca kıyılmış salatalık

Tüm malzemeleri temiz bir cam şişenin içinde karıştırarak, iki gün bekletin. Salatalığı içinden çıkarın. Soğuk bir yerde muhafaza edin. Bu tonik gözenekleri sıkılaştırır, güneş yanığına karşı iyi gelir ve doğal bir deodorant olarak kullanılabilir.

0 yorum: