31 Ocak 2008 Perşembe

Aşk hasta ediyor

Aşk hasta ediyor!
Bilim adamları kanıtladı: Aşk sağlığı ciddi biçimde tehdit edebiliyor. Duygusal iniş çıkışlar kalp hastalıklarına, strese ve gribe neden oluyor.
İngiliz bilim adamları "aşk acısı"nın bir "efsane" olmadığını, âşık insanlardaki duygusal iniş çıkışların sağlığı ciddi anlamda tehdit edebileceğini belirledi. Duygusal dalgalanmaların insan vücudu üzerindeki etkisini inceleyen İngiltere'deki Imperial College London'da görevli uzmanlar, aşk acısı çeken kişilerin vücudunda adrenalin oranının yüksek olmasının kalp rahatsızlıklarına neden olabileceğini vurguladı. Uzmanlar bu kişilerin "gözbebeklerinin daha büyük olduğunu, avuçlarının terlediğini ve kalp atışlarının normalden daha hızlı olduğunu" söyledi.
Aşkın yol açtığı bu değişimlerin, stres kaynaklı rahatsızlıklar ve grip semptomlarının görülmesine yol açabileceği belirtildi. Benzer belirtilerin yüksek stres altında çalışan kişilerde de gözlendiğine dikkat çeken uzmanlar, mutsuz bir ilişki yaşayan ve sevgilisinden ya da eşinden ayrılan kişilerin bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirttiler. Uzmanlar, eşlerinin ölmesi durumunda büyük bir duygusal sarsıntı geçiren kişilerin, eşlerini kaybettikten sonraki ilk altı ay içinde ölüm risklerinin yüzde 50 arttığını kaydettiler.

0 yorum: