21 Ocak 2008 Pazartesi

Kırışıklıklar Bitkilerle Son Buluyor

Çoğu Kadın için yaşlanmak kâbustur. Yaşlılık deyince de aklımıza gelen şeylerin başında ciltteki kırışıklıklar olur. O yüzden ilk önce cilt yaşlanmasını tanıyalım ondan sonra da doktorların önerdiği doğal reçetelere göz atalım.

Cilt Yaşlanması: Prof. Dr. Alpınar cilt yaşlanması hakkında şunları söylüyor: "İnsan vücudunda yirmili yaşlarından itibaren her gün milyondan fazla hücre ölüyor ve böylelikle de genç ve sağlıklı hücrelere yer açılıyor. Ama yaşlandıkça ölen hücrelerin yerine gelen hücrelerde azalma oluyor. Örneğin 40 yaşından itibaren deri her yıl yüzde bir oranında incelmeye başlıyor. Yüzdeki yaşlanmanın yüzde seksen - doksanından güneş sorumludur. Bu nedenle insanların yirmili yaşlardan itibaren mutlaka kendini güneşten koruması gerekiyor. Yine yirmili yaşlardan itibaren güneşten koruyucu kremler ve nemlendiricilerle birlikte, ileride ciltte ortaya çıkacak kırışıklıkları önlemek için kırışıklık kremi kullanmakta fayda var"

Kırışıklık Nedir, Nasıl Oluşur? : Yaşlandıkça deri şekil değiştirir, cilt canlılığını yitirir. Esnek lifler birbiri arkasından kırılır ve kaslar lifli bir hale gelir. İlk önce yüz gevşek durumdayken belli olmayan anlatım kırışıklıkları görülür. Sonra derinin kıvrımları derinleşir ve kırışıklıklar iyice belli olmaya başlar. Önceleri dudakların çevresinde, alın ve şakaklarda kırışıklıklar belirgin bir hale gelir. Zamanla yanaklar ve boyunda da kırışıklıklar oluşur.

Kırışıklığa Neden olan Başlıca Etkenler:
Uyku saatlerinin düzensizliği
Sigara içmek
Aşırı alkol almak
Aşırı yorgunluk ve stres
Dengesiz ve yanlış beslenmek
Bilinçsizce güneşte kalmak

Kırışıklık Tedavileri:
Botoks
Mezolifting
Peeling
Estetik ameliyatlar
Kozmetik ürünler
Bitkisel çözümler
Kırışıklıklar için Doğal Reçeteler:

Bio Laboratuarları Medikal Müdürü Prof. Dr. Kerim Alpınar, herkesin evde kolayca yapabileceği ve kırışıklıkla üzerinde etkili üç ayrı reçete sunuyor bizlere. Üstelik malzemelerin hepsi doğada mevcut... Bulamadıklarınızı da aktarlardan alabilirsiniz.

1.Reçete


Malzemeler: Acı bademyağı, bal, eritilmiş balmumu, susam kökü.
Hazırlanışı: Bütün malzemelerden birer tutam alınarak bir kaba konur. Bir miktar bal ilave edilerek merhem kıvamına getirilir ve yüze sürülür.

2. Reçete

Malzemeler: Öküzgözü, papatya, yabangülü, ebegümeci, kılıç otu, gül, s,n,rotu, yabani kekik.
Hazırlanışı: Bütün malzemelerden birer tutam alınarak bir kaba konur. 5 bardak su ilave edilerek kaynatılır. Soğutulduktan sonra bir pamuk yardımıyla kırışıklık olan bölgelere sürülür.

3. Reçete
Malzeme ve hazırlanışı: 2 damla tefarik yağı, 3 damla limon esansı ve 5 damla gülyağı, 1 tatlı kaşığı tatlı bademyağı veya fındık yağına damlatılarak elde edilen karışım iyice karıştırılıp geceleri yüze ve boyuna sürülür.

Çözüm Doğada Yani Bitkilerde:

Prof. Dr. Kerim Alpınar, özellikle içinde doğal madenlerin yer aldığı kozmetik ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyor ve Türkiye’nin bitkisel zenginliğine dikkat çekiyor. İşte bu konuda Prof. Dr. Kerim Alpınar’dan öğrendiklerimiz: “Türkiye’de aloe vera, avokado, buğday, ekinezya, atkuyruğu, ginko biloba, soya fasulyesi, ayçiçeği, limon, greyfurt, nane, kayısı, meyanbalı, gül, biberiye, salatalık, susam, jojoba, papaya, badem, kekik, nar, lavanta, çay, üzüm ve zeytin cilt yaşlanmasını geciktirici ürünlerde en fala kullanılan bitkiler. Çevrenizde özellikle yaşlıların yüzlerine zeytinyağı ve bademyağı sürdüklerini görmüşsünüzdür. Bu kullanımın doğruluğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Yararlı bitkiler konusunda önde gelen bir ülke olan Türkiye, aslında bitkisel çeşitlilik yönünden de dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Endemik, yani dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan 3300 kadar bitki türünü barındırıyor ülkemiz. Biz Biota Laboratuarları olarak, bitkilerimizi bilinçli bir şekilde değerlendirmeye ve korunmaları konusunda projeler geliştirmeye devam ediyoruz.”

0 yorum: