8 Ocak 2008 Salı

Kestane Balı

Itır Kestane Balı

Rize-Hemşin, Kantarlı köyünün 750-1000 m. rakımlı yüksekliklerinde safkan arılar tarafından üretilir. Kestane balı, daha çok kestane ağaçlarının polenlerinden ve ayrıca orman gülü, böğürtlen, ıhlamur ve kırçiçeği polenlerinden elde edilir. Demir, kalsiyum, fosfor ve sodyum gibi mineraller ve vitaminler içerir.



Itır Kestane Balı'nın dolum aşamasında, ısıtma işlemi uygulanmaz.

Özel bir baldır. Yılda sadece 500 kavanoz elde edilir. Önümüzdeki yıl tekrar tatmak isterseniz lütfen kendinizle ilgili bilgileri bize e-postayla gönderiniz.



Bal, bileşiminde bulunan çeşitli vitamin, mineral, organik asit ve enzimler nedeniyle sindirimi kolay, besleyici ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikler gösterir. Mideye iyi gelir. Balın, bileşim maddelerince zengin oluşu nedeniyle özellikle sağlıklı yaşamda önde gelen gıda maddeleri arasında yer almaktadır. “Balın, difteri, boğmaca, verem, ülser, bazı cilt ve sinir sistemi hastalıkları gibi 500’e yakın hastalığın tedavisinde olumlu etkileri saptanmıştır. Balın bilinen bu özellikleri sağlamasında, antimikrobiyel, antioksidan ve büyüme faktörü biyoaktivitesi gösteren bileşenler etkili olmaktadır” Yararları nedeniyle balın her gün düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir. Kestane balı doğal koşullarda, kendine özgü acımsı aroması ile çok özgün bir baldır. Özellikle hasta ve yorgun kişilerin tedaviyi destekleyici olarak kullanabileceği bir üründür.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enerji ve kuvvet verir. Günlük 2 tatlı kaşığı kadar alınması yeterlidir. Etkili bir bal olduğundan fazla alınması terleme ve baş dönmesine neden olabilir.



Yöresel İsimleri: Halk arasında Deli bal olarak da bilinir.

Bal; çok uzun süreden beri tedavi edici ve tadlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Besleyici ve kuvvet vericidir. Mikropların üremesini önler. Yara iyileştirici etkiler gösterir. Çocuklarda sık görülen ağız iltihaplarına (aft, ağız yarası) karşı başarı ile kullanılır.



Bileşim: Glikoz ve levüloz (%70-75), sakkaroz (%2-3), dekstrin ve vitaminler içerir. Bileşimi elde edildiği bölgeye ve balın çeşitliliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Değerler ortalama aynıdır.



Uyarı: Piyasada satılan balların pek çoğu kimyasal işlemlere maruz kalmaktadır. Arı kovanlarında parafin kullanılmakta ve arılara kendi balı yerine şeker verilmektedir.



Itır Chestnut honey ıs made by purebred bees from the 750 -1000 m. hights of Rize-hemşin's Kantarlı Village. Itır Chestnut Honey is obtained mainly from chestnut tree pollens, together with the pollens of forest rose. blackberry, lime blossom and wild flower. Itır Chestnut Honey contains vitamins and minerals such as iron, calcium, phosphorus and sodium. Itır Chestnut honey is good for the stomach. Heating process is not applied during the filling stage of Itır

Chestnut Honey.

Itır Chestnut Honey is a special type of honey. Only 500 jars are produced in a year. If you

would like to taste it again next year, please send us your personal information via mail or e-mail.

0 yorum: