8 Ocak 2008 Salı

Ekinezya

Kızılderililerin kullandığı şifalı bitkilerden, Kuzey Amerika ana vatanlı Ekinezya artık elimizin altında... Üstelik şimdi, çayı, kremi ve damlası var.

Çocukken okuduğumuz çizgi romanlarda Kızılderililerin vahşi yanlarının gösterilmeye çalışılmasına hiç inanmaz, her zaman ezilenlerin yanında olma psikolojisiyle, onlara büyük bir sempati duyardım. Hele doğaya olan saygıları, bitkilerle yaraları iyileştiren büyücüleri hep ilgimi çekerdi.

Bu bitkilerle gelen olağanüstü iyileşmeler, anlaşılıyor ki hiç de o kadar olanaksız değil. Hatta Kızılderililerin kullandığı şifalı bitkilerden, Kuzey Amerika ana vatanlı ekinezya, artık elimizin altında... Çayı, kremi ve damlası var. Özellikle Doğa'nın çıkardığı ekinezya çayı çok ilgi görüyor.

Ekinezya, yapılan araştırmalara göre insan vücudunun bağışıklık sistemini kuvvetlendiren tek bitki. Bakteri ve mantar enfeksiyonlarından, boğaz ağrılarına, ağız yaralarına dek pek çok hastalığa iyi geliyor. Ekinezya, alternatif tıp alanının gözde bitkilerinden…

Ekinezya, nezle, grip gibi bulaşıcı enfeksiyonlara karşı bünyenin savunmasını sağlayan interton maddesinin üretimini de arttırıyor.

Ekinezya'nın diğer özelliklerinden bazılarını burada kısaca sayalım:

-Akyuvarların üretimini ve aktivitesini destekliyor,

-Hastalığa neden olan mikro organizmaların insan vücudunda çoğalmasını zorlaştırıyor,

-Alerjik reaksiyonları önlüyor,

-Üst solunum yolları enfeksiyonlarını tedavi ediyor,

-Bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı direnci artırıyor,

-Gargara gibi kullanıldığında ağız yaralarını iyileştiriyor,

-Romatizma ve artrit vakalarında uygulanan tedaviye destek veriyor.

Hazırlayan: Zerrin Özalp Öztarhan

0 yorum: