8 Ocak 2008 Salı

Polen /200gr

POLEN



POLEN: Bal arılarının, çiçeklerin erkek organı başcıklarında, binlerce toz halinde bulunan canlı erkek hücrelerini alıp, kendi özel salgısıyla karıştırıp, arka ayak sepetçiklerinde biriktirdikleri özel bir yiyecektir. Arıların, yavrularını büyütmeleri içi POLEN şarttır. Bir kovanda ne kadar çok miktar polenle doldurulmuş petek gözü varsa arı ailesi o oranda kuvvetli bir koloni meydana getirir. Bir arının büyütülebilmesi için ortalama 145 miligram POLENe ihtiyaç vardir. Bir bal arısının meydana gelişinde, yumurta çatlayarak kurtçuk çıktıktan sonraki ilk evrede, işçi arılar için 3, erkek arılar için 4, ana arılar için 5 gün verilen arı sütünü, yardımcı arılar bolca POLEN yiyerek ve bunu tüm sindirim dolaşım sisteminden geçirerek alt çene ve boğaz bezlerinde salgılamak için meydana getirdikleri halde, bu günlerden sonra ana (kraliçe) arı dışındaki kurtçuklara bal ile karıştırıp, yoğurarak verirler ki, esas ana maddesi POLEN olan bir Arı Sütü ve yavru besleme jölesinin, besin degeri son derece yüksektir. Bu besin, POLENle beslenen ari yavrularinin, yeryüzünde hiçbir canlı ile kıyaslanmayacak derecede yüksek bir oranda süratle büyümesine neden oldugunda bilimadamları da hemfikirdirler.

POLEN FAYDALARI:

POLEN, protein, vitamin ve aminoasitler bakımından baldan çok daha zengin bir besindir.Bal'da protein oranı binde 3, polende binde 200 oranındadır.

Polen ihtiva ettiği %40 oranında aminoasitler sayesinde besin değeri çok yüksek bir gıdadır.



POLEN

*

Besleyici, enerji verici, metabolizmayı destekleyicidir.
*

Metabolizmayı etkileyerek büyümeyi hızlandırır.
*

Uzun süreli hastalıklarda bünyedeki bozulan dengeyi düzeltir.
*

Fiziksel ve dimağı yorgunlukları giderir.
*

Sportif yarışmalarda ve zihinsel yorgunluklarda güç verir.
*

İçerdiği antibiyotikler sayesinde virüslü hastalıklarda bilhassa mevsim griplerinde koruyucudur.
*

Hazım sistemini ve bağırsak fonksiyonunu düzenler.
*

Kansızlarda ve özellikle çocuklarda kandaki hemoglobini çoğaltır.
*

Zayıf bünyeleri güçlendirir.
*

Yorgunluktan kaynaklı rahatsızlıklar için bünyeyi güçlendirir.
*

Vücuda canlılık verir.
*

İştah kaybı, zayıflık durumlarında önemli bir destekleyicidir.



AMİNO ASİTLER: Kuru Maddede % olarak

Arginin


4,4 - 5,7

Histidin


2,0 - 3,5

İsolusin


4,5 - 5,8

Losin


6,7 - 7,5

Lisin


5,9 - 7,0

Metionin


1,7 - 2,4

Fenilalin


3,7 - 4,4

Tronin


2,3 - 4,0

Triptofan


1,2 - 1,6

Valin


5,5 - 6,0



























MİNERALLER: Kül de % olarak

Potasyum


20,00 - 45,00

Magnezyum


1,00 - 12,00

Kalsiyum


1,00 - 15,00

Bakır


0,00 - 0,08

Demir


0,01 - 0,30

Silisyum


2,00 - 10,00

Fosfor


1,00 - 20,00

Kükürt


1,00

Klor


0,80

Manganez


1,40

0 yorum: