4 Ocak 2008 Cuma

GECE ÇUHA ÇİÇEĞİ yağının etkisi

Gece çuha çiçeği yağı yüksek oranda Gamma Linolenik Asiti ve çoklu doymamış yağ asitleri içerir.Fakat Borretsch yağına göre hücrelerde yağlanmayı sağlayan erula asitini içermez. Bu sebepten uzun süreli terapiler için çok uygundur. Faydası yüksek oranda gamma-linolenik asiti içermesinden kaynaklanıyor, çünkü bunun yardımı ile vücudumuz hücre hormonu olan Prostaglandin E1 oluşumunu gerçekleştiriyor. Prostaglandinler, vücutta birçok organ ve dokuda sentezlenen ve çeşitli fizyolojik ve farmakolojik etkinlikleri olan hormonlardır . Bunların etkisi bağışıklık sistemini güçlendirdiği kaslar , damar sertliği, tıkanması ve allerjik reaksiyonları önlediği üzerindedir. Bu yüzden sigara kullananların klinik terapilerinde kullanılır ve nörodermatit gibi bağışık sistemi bozukluğundan kaynaklanan hastalıklarda çok etkilidir.

Aynı zamanda Prostaglandin E1 damar tansiyonunu azaltır ve trombosları önler. Arthritisi de önler ve alkolik insanların ciğerlerinin zarar görmesini önler.

Prostaglandin E1 bunların dışında kadınların sexual hormonları olan östrojen, progesteron ve prolaktini dengeleyici bir etkisi vardır. Bundan dolayı cildinizin yağlanması dengelenir ve cildiniz daha yumuşak ve berrak olur.

Gece çuha çiçeği yağın zihnimize de pozitif etkisinden dolayı, kadınların regl dönemlerinde depresyonların tedavisinde kullanılır.

Genel olarak gece çuha çiçeği yağı uzun bir süre iç kullanımda kan dolaşımından kaynaklanan cilt problemlerinde, allerji, romatizma şikayetlerinde, Multiples Sklerose, Kalp hastalıklarında ve histerik durumlarda çok faydalıdır.

Dış kullanımda her türlü cilt problemlerinde faydalıdır. Çoğu cilt hastalıkları sedef, nörodermatit, ekzama gibi hastalıklar kan dolaşımının bozukluğundan kaynaklanır. Bu sebepten gece çuha çiçeği yağının içinde bulunan birçok madde kan dolaşımı dengeleyici özelliğinden tedavi için etkindir.

Yasemin Başar Öztürk

0 yorum: