25 Aralık 2007 Salı

CHLORELLA

Chlorella, yapılan araştırmalar sonucunda, karaciğer üzerinde olumlu pek çok etki taşıdığı tespit edilen bir mikroalg. Kan kolesterolü ve trigliseritlerin düzeylerini düşürür. Çinli bilim adamlarının yaptığı çalışmalar, %5 ilaveli Chlorella kullanımı ile karaciğer, yetersiz - kötü beslenme ve zehirli maddelerin yarattığı hasarlardan korunabiliyor.

Chlorella ve Scenedesmus birlikte yenildiğinde, sindirim fonksiyonları ve atık boşaltım sistemi düzene giriyor.

Chlorella'nın, kolon sağlığını yükselten bakterilerden bir tanesi olan Lactobacillus bakterisinin büyümesini hızlandırdığı Japon bilim adamları tarafından kanıtlanmış durumda.

Ayrıca Chlorella'nın sert ve sellüloz yapıda olan zarı, kadmiyum, kurşunu, diğer ağır metalleri vücuttan dışarı atar. Klorofili, bağırsağın temiz tutulmasında önemli rol oynar.

Hasarlı dokuların onarımında, cilt, bağırsak, böbrek rahatsızlıkları, akciğer ve bronşlarla ilgili rahatsızlıkları düzenleyici özelliği olduğuna dair önemli bulgular bulunmaktadır.

Çeşitli kanıtlar Chlorella'nın, şeker hastaları için de tedavi edici özelliğini ortaya koyuyor. Kan şekerini düzeyini normal durumuna getirirken, düşük kan şekerini de düzenliyor.

Kan şekeri oranının belirli bir aralıkta olması, beyin, kalp, enerji metabolizmasını etkiliyor.



Chlorella mide tedavisinde, ülser iyileştirici olarak da kullanılıyor. Ürettiği "chlorellin" maddesi ile antibiyotik olarak, kanser tedavisinde beyaz kan hücresi sayısının azalmasını önlemek amacıyla, yaşlanma sürecini yavaşlatmak için, soğuk algınlından korunmak için, zarara uğramış genetik malzemenin onarılmasında ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar.

0 yorum: