23 Aralık 2007 Pazar

Sporcuların en büyük dopingi

Sporcuların en büyük dopingi

Balın,tüm enerji veren doğal ve doğal olmayan besinleri geride bırakarak, sporcular üzerinde en etkili ve zararsız doping aracı olduğu bildirildi.

Bal en önemli KARBONHİDRAT kaynağı

ABD'nin Memphis Üniversitesi'nde besin kaynaklarının sporcular üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları, balın sporcular için en önemli karbonhidrat kaynağı olduğunu kanıtladılar. Araştırmayı yürüten ekipten Dr.Richard Kreider, karbonhidrat içeren tüm diğer besin kaynaklarına oranla balın, sporcuların kaslarını harekete geçirici ve yüksek enerji verici özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Dr.Kreider' in arastırmaya ilişkin verdiği bilgilere göre, spor yapmadan önce bal yiyen sporcularda gücün artışı ve kasların çalışması , doğal ve doğal olmayan diğer besinleri kullanan sporcuların performansına göre daha iyi olduğuna dikkat çekti. Araştırmada, balın sporcuların kan şekerini düzenliyici etkiye sahip tek besin kaynağı olduğu da ortaya çıktı...
Bal, kansızlığı önlüyor, bakterileri öldürüyor. Özellikle küçük çocuklar, sporcular ve beyinleriyle çalışanlar için bal çok önemli. Balın harika bir besin olduğunu ve anti bakteriyel özelliği nedeniyle, yüzyıllardır insanların dikkatini üzerine topladığımı anlatan Mısır Apiterapi Ulusal Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Gaffar Hegezi şunları söyledi: "Anaokulu ögrencilerinin beslenmesiyle ilgili bir çalışma yaptık. Öğrencileri iki gruba ayırdık ve birinci gruba hergün bal yedirdik. Bu gruptaki çocukların tümü fiziksel olarak, diğer gruba üstünlük sağladı." Bal çocuklardaki kansızlığı önlemede son derece yararlı bir gıda, her açıdan harika bir besindir. Zihinsel ağrılığı fazla işlerde çalışanlar ve sporcular mutlaka bal yemelidir.

Mısır apiterapi Ulusal Araştırma Merkezi görevlisi Doç.Dr. Faten El Hady de,arı ürünleri kimyası üzerine çalışmalar yaptığını ifade etti. Cildinin düzgünlüğü ile dikkat çeken bayan doçent, bende arı ürünleri kullanıyorum dedi. Prof.Dr.Hegezi ve Doç.Dr.El Hady'nin Türkiye'de işbirligi yaptığı Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Banu Tolon'da Türkiye arıcılık açısından zengin bir ülke, ancak arı ürünlerinin tedavi amaçlı kullanımı ise ,bunun aksine gelişmemiş diyerek ABD, Kanada, Çin, Japonya gibi ülkelerin arı ürünlerini yoğun olarak kullandıklarını, Kanada'da yalnızca bu konu üzerinde çalışan bir merkez bulunduğunu belirtti.

0 yorum: