23 Aralık 2007 Pazar

Zayıflatan yosun hapı

Zayıflatan yosun hapı ( SPIRULINA, SPİRULİNA )

Prof. Dr, Veysel Aysel, yosun hapının aç karnına alınınca şişmanlattığını, tok karnına alınınca ise zayıflattığını söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Veysel Aysel, insan ömrünün, yosun tabletleri sayesinde, gelecekte yaklaşık 140-150 yıl olacağını öne sürdü. Kendisinin Ege Üniversitesi'nden Çanakkale'ye geldiğini belirten Prof. Aysel, düzenlediği basın toplantısında, pilot bölge olarak Ege Üniversitesi'nde üretilmekte olan ve tatlı sularda yetişen "SPIRULINA", "scenedesmus" ve "chlarella" isimli yosun tabletleriyle ilgili bilgi verdi.



Zayıflamak veya şişmanlamak isteyen kişilerin, "SPIRULINA" isimli yosundan elde edilen tableti düzenli kullanarak amaçlarına ulaşabileceklerini ifade eden Prof. Aysel, "Bu yosun, eğer aç karnına alınırsa şişmanlatır, tok karnına alınırsa zayıflatır" dedi. Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysel, daha önce 98 kilo ağırlığında olduğunu ifade ederek, "Bu yosun hapını düzenli olarak kullanmaya başladıktan sonra, kısa bir süre içinde 84 kiloya düştüm. Bu yosun hapı ve tozu, ayrıca insana büyük enerji veriyor" diye konuştu.



Yosunların insan ömrünü 7 yıl uzattığını savunan Prof. Veysel Aysel, şunları kaydetti: "Yosunların insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Bugün insan ömrü yosunlar sayesinde 7 yıl uzuyor ama gelecekte insanoğlu, yosun tabletlerinden günde 3 öğün kullanarak, günlük tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hale gelebilecektir. İnsan ömrü de gelecekte yaklaşık 140-150 yıl olacaktır."





ÖNEMLİ DUYURU

Son günlerde medyada, yosun kapsüllerinin sağlığa zararlı olduğu ve bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığına dair haberler yayınlanmaktadır. Haberlere konu olan bu ürünler, kaçak yollarla, özellikle Çin'den getirilen ve izin belgesi olmayan ürünlerdir. Zayıflatan yosun kapsülü adı altında internet ve aktarlarda satılan bu ürünler, yosun özleri ( SPİRULİNA değil) yanı sıra, reçete ile satılan bazı zayıflama ilaçlarının etken maddesi olan Sibutramin içermektedir.

Sibutramin, açlık duygusunu azaltmak üzere merkezi sinir sistemine etki eden bir kimyasal moleküldür. Ancak, doktor reçetesi ile ve tıbbi kontrol altında kullanılması gereken bir ilaçtır , çünkü uygun olmayan bir kullanım sonucu kalp ve damar sisteminde, gastro-intestinal sistemde, merkezi sinir sisteminde, deride, duysal organlarda ağır yan etkilere yol açabilmektedir. Ve özellikle, başka ilaçlarla birlikte (bazı anti depresanlar, bazı migren ilaçları, öksürük, nezle tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar...) alındığında dikkatli ve hassas olmak gerekmektedir.

EGERT SPİRULİNA yosun tabletleri içerisinde kesinlikle, yan etkilere neden olabilecek Sibutramin ya da benzer bir kimyasal madde bulunmamaktadır. Ürünümüz E.Ü. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin '99 BİL-006' projesi kapsamında geliştirilmiştir. EBİLTEM- EGERT ortaklığıyla Ege Üniversitesi'ndeki seralarda, Tarım bakanlığının 01/112004 tarih ve G35-0420-00001-8 sayılı izni ile üretilmiş olup habere konu olan ürünle, ürünümüzün hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

BİLGİLERİNİZE DUYURULUR. SAYGILARIMIZLA.

Kaynak: www.egert.com.tr

UYARI: SAHTELERİNE DİKKAT

Son zamanlarda pek çok sayıda ziyaretçilerimizden gelen emailerden ve ve kendi izlenimlerimizde dayanarak, piyasada sahte olabilecek yosun haplarının satılmakta olduğunu görüyoruz. Lütfen başka yerden alacağınız yosun haplarının güvenirliliği konusunda çok dikkatli olmanızı ve sadece ucuzdur diye sağlığınızı tehlikeye atmamanızı rica ediyoruz....

Tüm ilgilenenlere duyurulur.... edit...

UYARI:

Yosun hapını zayıflamak amacıyla kullanmak isteyenler bu hapı yemeklerden önce aç karnına tüketmeli. Yukarıda okduğunuz çelişki üzerine üretici ile yaptığımız görüşmede bu çelişkinin haberin yazılırken yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini belirttiler.

Tekrarlamak gerekirse, Yosun hapını zayıflamak amacıyla kullanmak isteyenler bu hapı yemeklerden önce aç karnına tüketmeli.

Tüm ilgilenenlere duyurulur.... edit...

UYARI:

Sayın ziyaretçilerimiz, son iki aydan fazladır yosun hapı ile ilgili bize ulaşan sayısız email ve telefon ve online görüşmelerden edindiğimiz bir takım sonuçları sizinler paylaşmak ve yosun hapına karşı daha bilinçli yaklaşmanız konusunda faydası olacağını düşündüğümüz aşağıdaki sonuçları sizinle paylaşmak istedik..

Hapı Alanların yaşadıkları sorunları şu başlıklar altında toplayabiliriz.

1- Hapı alanların bir kısmı, spirulina sözcüğünü hapın markası olduğunu zannetmişler, üzerinde sırf spirulina yazıyor diye, markasına, sertifikasına veya kalitesine dikkat etmeksizin satıcıdan ürünü almışlardır. Bu ziyaretçilerimiz, genelde bu şekilde aldıkları haptan memnun olmadıkları yada yan etkilerine maruz kaldıkları konusunda izlenimlerini aktarmışlardır.

2- Ege Üniversitesi'nin üretimidir diye almışlardır fakat haptan hiç memnun kalmamışlar yada bir takım yan etkilerine maruz kalmışlardır. Bizim bunlarla yaptığımız yazışmalarda istinasız hepsi, şu şekilde sonuçlanmıştır. Hapı Ege üniversitesinin hapı olduğunu zannederek almışlar, ancak aldıkları hap Üniversitesinin hapı değildir, ve bu ziyaretçilerimiz ya bilinçli davranmadıklarından yada satıcıların art niyetinin kurbanı olmuşlardır.

3- Yine kalite ve markasına dikkat etmeksizin, her satılan yosun hapının aynı olduğunu zannederek en ucuz olanına yönelmişler ve bu şekilde alıp, haptan hiç memnun kalmadıklarını yada yan etkilerine maruz kaldıklarına dair bize mail yazmışlardır. Bizim yine tavsiyemiz, ucuzdur diye sağlığınızı tehlikeye atmamanız...

0 yorum: