19 Aralık 2007 Çarşamba

Tek tip beslenen kanser oluyor

Tek tip beslenen kanser oluyor

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi ve Gaziantep Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Celalettin Camcı,tek tip gıdalarla beslenen kişilerin bağırsak ve mide kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söyledi.

Camcı,AA muhabirine yaptığı açıklamada,dengeli ve sağlıklı beslenmenin
birçok hastalığın oluşmasının önüne geçtiğini ve bu hastalıkların birinin de kanser olduğunu belirtti.

Tek tip beslenen,kilolu,hayatını hareketsiz devam ettiren ve sigara içen
kişilerin kansere yakalanmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Camcı,şöyle konuştu:”Tercih ettiğimiz besinler sağlığımızı ve yaşam kalitemizi etkiliyor. Aldığımız besinlerle hastalıklar arasında bir ilişki var.Tek tip gıdalarla beslenen kişilerin bağırsak ve mide kanserine yakalanma riski daha yüksek. Bu da beslenmedeki faktörlerin,kişinin bağırsak sisteminde oluşturduğu hasara bağlı olarak gelişiyor.”

Camcı,sebze ve meyvelerin,bakliyatın,et ve hamur işlerinin dengeli bir şekilde alınması ve kişilerin kilolarını belirli bir düzeyde tutması gerektiğini ifade etti. Sebze ve meyvelerin,posalı yiyeceklerin,bakliyat,bulgur,makarna,zeytinyağı, yeşil çay ve organik meyvelerin dengeli ve sağlıklı beslenme açısından önemli olduğunu bildiren Camcı,şöyle devam etti:”Dengeli beslenirken kafeinli içeceklerden,aşırı protein içeren besinler ve yağlı yiyeceklerden,içinde çeşitli katkılar bulunan besinlerden de olabildiğince uzak durulmalı.Şişmanlığın kalın bağırsak,meme ve rahim kanseri gibi bazı kanser türleriyle ilişkisi olduğu biliniyor.Bu nedenle dengeli beslenmenin yanında spor yapmak da birçok hastalığın önlenmesi açısından önem taşıyor.”

Camcı,ailelerin küçük yaşlarda çocuklarına düzenli ve dengeli beslenme
alışkanlığı kazandırması gerektiğini de sözlerine ekledi.


UYARI:Bu sayfadaki metin sadece bilgilendirme içindir. Hiçbir zaman kendikendine tanı ve tedavi amacını taşımaz. Herhangibir sağlık probleminiz varsa mutlaka Doktorunuza danışmanız gereklidir.

0 yorum: