23 Aralık 2007 Pazar

İşte Okinawa sırları...

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarını araştırmak için Japonya'nın Okinawa adasına giden Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ulaştığı ilginç sonuçları Kelebek okurlarıyla paylaşmaya devam ediyor.



Müftüoğlu'nun edindiği en önemli bilgi ise, ada halkının beslenme şeklinin uzun yaşamlarında çok önemli rol oynadığı...



Ne yiyorlar

ne içiyorlar







Okinawa halkının, mercimek, fasulye, kepekli ekmek gibi lif zengini korbanhidrat tüketimleri yüksek. Bol miktarda da damar temizleyici olarak bilinen flavonoid (yeşil çay, yasemin çayı, soğan) tüketiyorlar.



Kırmızı et Okinawa'da tamamen terk edilmiş değil, ama haftada iki, en fazla üç gün tüketiliyor. Barbekü yaptıklarında da etin yanık kısımlarını kesinlikle atıyorlar. Yumurta tüketimleri az; haftada 3-4 ile sınırlı
.

0 yorum: