25 Aralık 2007 Salı

Doğanın hastalıkları iyileştirici harikaları

Doğanın hastalıkları iyileştirici harikaları

Kanserojen maddelerin düşmanı

Doğal ilaçlar arasında önemli bir yeri olan kiraz, kanserojen maddelerin sağlıklı hücrelere hasar vermelerini önlüyor....

Yıllarca önemsiz bir meyve sayılan kiraz, yapılan araştırmalar sonucunda 'En İyi 100 Yiyecek' listesinde yerini aldı. Kısa bir süre önce araştırmacılar, kirazın elajik asit adlı güçlü bir bileşiği içeren, çok nadir meyvelerden biri olduğunu tespit etti. Kiraz, elajik asit, sentetik ve doğal kanserojen maddeleri etkisiz hale getiriyor. Onların sağlıklı hücrelere hasar vererek, kanserli hücreler haline getirmesini önlüyor. Kiraz meyvesi ve sapları, diüretik (idrar söktürücü) olarak bilinir. Kan ve idrar yollarını temizlediği saptanmıştır. Safra akımında sorunu olanlara tavsiye edilir. Ayrıca iyi bir bağırsak düzenleyicisidir. Koyu renk meyveleri, zengin demir içerikleri ile iyi bir kan yapıcıdır. İyi görmeyi sağladığı ve dişleri çürümekten koruduğu da ifade edilmektedir. Kiraz, az miktarda protein, karbonhidrat, çokça vitamin (A, B1, B2, B3, B6, C) içerir. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum gibi mineraller açısından da zengin sayılır.

Yiyeceklerden daha fazla fayda sağlamak için

Yiyeceklerden tam olarak faydalanmak için satın alırken taze olmalarına dikkat etmeli, nasıl saklamak gerektiğini bilmeli ve hayati besinleri kaybetmemek için hazırlama ve pişirmeyi doğru olarak yapmalısınız. Toplandıkları andan itibaren, meyve ve sebzeler bazı vitaminlerini kaybetmeye başlar. Örneğin, beta-karoten özellikle hava ve ışığa karşı hassatır. Sebze ve meyveleri, manav veya markete gelişini takiben, 1-2 gün içinde almalısınız. Önceden doğranmış meyve ve sebze almayın.
Dr. Earl Mindell, bu şekilde satılan yiyeceklerin vitamin ve mineral kaybına uğradığını belirterek, sebze ve meyvelerin kuru ve serin yerlerde saklanması gerektiğini, ısı ve ışıktan korunmasını, az su ile pişirilmesini öneriyor.

0 yorum: