23 Aralık 2007 Pazar

Organik gıdalar tansiyonu

Organik gıdalar tansiyonu düşürüyor
Organik gıdalar, geleneksel yöntemlerle üretilenlere göre 2 kat daha fazla anti-oksidan içeriyor. ABD’de yapılan araştırmaya göre, bu sayede yüksek tansiyonun düşürülmesi sağlanıyor ve kalp rahatsızlıkları riski azalıyor.

ABD’de 10 yıl süren bir araştırma, organik tarımla üretilen sebze ve meyvelerin yararını bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre, geleneksel yöntemlerle üretilen domateslerle karşılaştırıldığında, organik olanlar 2 kat daha fazla anti-oksidan yani vücudu arındıran madde içeriyor.

Araştırmacılar, bu sonucu organik gıdaların yetiştirilme yöntemlerine, özellikle de yapay gübre kullanılmamasına bağlıyor.

Organik sebzelerde yüzde 79 ile yüzde 97 oranında daha fazla bulunan anti-oksidanlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.

Vücudu zehirli maddelerden arındıran anti-oksidanlar, özellikle yüksek tansiyonun düşürülmesi ve buna bağlı kalp hastalıklarının engelenmesinde de önemli rol oynuyor.

Yetiştirilmesinde ve işlenmesinde genetik mühendislik, yapay gübre, böcek ilacı, hormon, koruyucu ya da renklendirici gibi katkı maddelerinin kullanılmadığı gıda maddeleri organik olarak adlandırılıyor.

0 yorum: