11 Ocak 2008 Cuma

Stevia (Şeker Bitkisi)

# Paraguay ve Brezilyada 40 yildan bu yana seker hastalarina verilen stevia(seker bitkisi) kristalize edilmis seker ve suni tatlandiricilarin aksine, hazmedildigi esnada ensulin salgilanmasina gerek duymuyor. Bu bitkiden elde edilen sivi haldeki öz su, kan sekerini düzenleyici olarak kabul ediliyor.
# Stevia bitkisinin ihtiva ettigi Steviosid maddesi, vücudumuzdaki tat duyulari tarafindan normal sekerin 200-300 kati aha sekerli olarak algilaniyor. Bir tutam seker bitkisi tozu, bir litre çay, kahve veya diger içecekleri tatlandirmaya yetiyor.
# Kullanim alanlari: Diyette (calori deger 0dir), Seker hastaligi, yüksek tansiyon, midde ve bagirsak florasini koruyucu, asit alkali dengesini korur, kabizlik depresyon, asabiyet
# Kullanimi: 1/2 litre su ateste kaynadiktan sonra alti kisilarak içine 1 su bardagi stevia yapragi katilir. 3 dakika kaynadiktan sonra atesten alinir ve soguyuncaya dek demleye birakilir. Tülbente iyice süzülerek cam kavanozda bir hafta boyunca buzdolabinda muhafaza edilebilir. Bitki çaylarinda direkt stevia yapraginda tatlandirmak için çayin içine konabilir.
# Yan etkisi: Bilinen bir yan etkisi yoktur.

0 yorum: