17 Aralık 2007 Pazartesi

Kama Sutra Kamasutra Nedir Kamasutra Yöntemleri

Cinsel birleşme çeşitlemelerinin sistematik olarak tasvir edildiği en eski ve ünlü eser Kama Sutra adlı Sanskrit klasiğidir. Çok daha eskiye giden bir takım yazmalara dayalı olarak M.S. ilk beş yüzyıl içinde yazıldığı sanılmaktadır. Yazarı olan Malanaga Vatsyayana, kitabında ağırlıkla genel toplumsal davranış ve evlilik konularına eğilmişse de Kama Sutra adı çağımızda adeta "cinsel birleşme duruşlarıyla" eşanlamlı kullanılmıştır. Kitabın cinsel aşkı inceleyen yedi bölüm ve otuzaltı altbölümü vardır.
Birinci bölümde; Hint kültüründe evrenin yaratıcısı olarak bilinen Prajapati'nin, aşkın üç temel amacı olarak belirlediği Dharma (ahlaklılık), Artha (yarar) ve Kama'ya (cinsel aşk) erişmek için benimsenmesi gereken doğru yol anlatılmaktadır. Ayrıca bir genç kızın öğrenmesi gereken şarkı, dans, resim, beden bakımı gibi konuları da kapsayan 64 ayrı sanat türü açıklanmakta, erkeklere kadının çeşitli özellikleri üzerine bilgi verilmektedir.
İkinci bölümde; kadın ve erkek türleriyle bunlar arasındaki uyum veya uyumsuzluklar anlatılır. Erkekler üç gruba ayrılırlar:tavşan, boğa ve aygır. Kadınlarda da üç tür vardır: ceylan, kısrak ve dişi fil. Erkeklerde ayırım "Lingam" diye adlandırılan erkeklik organlarının uzunluğuna, kadınlarda ise "Yoni" olarak bilinen dölyolunun derinliğine göre yapılmaktadır. Böylece boyutların denk düştüğü durumda üç tür eşit birleşme, denk düşmediği durumlarda da altı tür eşitsiz birleşme ortaya çıkmaktadır. Erkeğin boyutlarının kadına üstün olduğu birleşmelerin "yüksek uyumlu" olduğu belirtilir. Buna göre bir aygır erkekle bir ceylan kadının birleşmesi "en yüksek uyum"dur. En "düşük uyum" bir dişi fil kadınla bir tavşan erkeğin birkşmesidir. En doğru olanı ise, eşit türler arasındaki birleşmedir.
Kitabın sonraki bölümlerinde sarılma çeşitleri, değişik coşkulanma yolları ve cinsel birleşme duruşları anlatılmaktadır. Yapıtın genel tarzı hakkında bazı alıntılar bilgi verebilir:
Bir ceylan kadın üç türlü yatabilir: iyice açık duruş, esneme duruşu, İndra'nın karısının duruşu. Başını alçaltıp orta kısmını yükseltmesi "iyice açık duruş"tur. Bu durumda erkek girişi kolaylaştırmak için bir miktar merhem kullanmaktadır. Baldırlarını kaldırıp iyice ayırarak birleşmede bulunursa "esneme duruşu" söz konusudur. İndra'nın karısının duruşundaysa bacaklar baldırlar üzerine katlanmış olarak baldırlar iki yana açılır. Bu duruş ancak belirli bir pratik sonunda gerçekleştirilebilir. "En yüksek birleşme" için de kullanışlı bir duruştur.
Kadın dört ayaklı bir hayvan gibi elleri ve ayakları üzerinde durur, aşığı da bir boğa gibi onun üzerine çıkarsa, buna "inek duruşu" denir. Bu durumda, normal olarak göğüslere yapılan her türlü hareket kaideye yapılır.
Eğer erkek, onu eşit derecede seven iki kadının birden zevkine varıyorsa buna "birleşik birleşme" denir. Eğer erkek birçok kadının birden zevkine varıyorsa buna "inek sürüsü birleşmesi" denir.
Kitabın son bölümünde erkeğin yorgun ama coşkulu olduğu durumlarda kadının ne yapması gerektiği ve ağız yoluyla birleşme yöntemleri ile aşkın derecesi ve aşk geçimsizliği gibi konularda yorumlar sunulmaktadır.
Hindistan'da uzun zaman önce evlenen her genç kıza Kama Sutra kitabı hediye edilirdi. Amerikalı Cosmopolitan yazarları da bu teknikten esinlenerek yeni bir cinsel zevk programı hazırladılar. Bu rehberde her pozisyon zorluğuna göre bir derece ile değerlendiriliyor. Buna göre 1-3 arası kolay ve hoş, 4-6 arası özel çalışma gerektiriyor, 7-9 arası cinsel fırtına ve 10 ise sadece bu işin "uzman"larına tavsiye ediliyor. İşte birkaç kama sutra pozisyonu.

Sallantılı
Zorluk derecesi: 5
Nasıl Yapılır: Partnerinizle uyarılmışken yüz yüze geleceğiniz şekilde oturun. Sonra ellerinizi birbirinizin dizlerinin altından geçirin ve ellerinizi göğüs hizzanıza kaldırmaya çalışın.

Neden Sevilir: Bu harekette çok fazla penetrasyon olmamasına karşın erkeğiniz yapacağı küçük hareketlerle size büyük zevk verebilir. Siz de pelvis kasınızı sıkarak onun ereksiyon süresini uzatabilirsiniz. (Pelvis Kası: İdrarımızı tutmamıza yarayan kas)

Başaşağı
Zorluk derecesi: 6
Nasıl yapılır: Ellerinizi başınızın altında çapraz yapın ve yere yüzüstü uzanın. Başınızın altına bir yastık koymayı ihmal etmeyin. Partneriniz sizin arkanıza geçip ayaklarınızı yukarı kaldıracak. Ve arkanızdan size temas edecek.

Neden sevilir: Eğer derin darbelerden hoşlanıyorsanız bu başaşağı pozisyonunu çok beğeneceksiniz. Bu değişik açı daha önceleri hiç farketmediğiniz bazı zevk noktalarını bulmanıza neden olabilir.

Köprü
Zorluk Derecesi: 4
Nasıl yapılır: Sevgiliniz yatağa iki bacağını uzatıp oturacak. Siz de onun kucağına bacaklarınızı kıvırarak oturun. Kendinizi onun üzerine bırakın. Bu konumda sırtüstü uzanın. Ama belinize zarar vermemeye dikkat edin. Başınızı yatağa iyice yaslayın ve ellerinizi de yatağa dayayın.

Neden Sevilir: Eğer bu pozisyona dayanabilecek kadar esnek bir vücut yapısına sahipseniz oldukça keyif alacaksınız. Sevgiliniz de, bu konumda yüzünüz ve göğüslerinizin erotik görüntüsü karşısında çok tahrik olacak.

Bir bacak yukarıda
Zorluk derecesi: 8.5
Nasıl yapılır: Sevgilinizle karşılıklı ayakta durun. Ve sağ ayağınızı dışarı doğru çevirin. Sevgiliniz bacaklarını omuz genişliğinde açmalı ve yere sağlam basmalı. Ellerinizi sevgilinizin boynuna dolayın ve onun da sizi belinizden kavramasına izin verin. Ardından yavaşça sağ ayağınızı yukarıya çekerek partnerinizin sol omzuna yaslayın. Bu konumda cinsel birleşmenin olmasına izin verin.

Neden Sevilir: Birçok erkek esnek bir vücut yapısına sahip değildir. Ve sizin bu hareketi zarifçe yapmanız onun gözünde değerinizi arttıracaktır. Sizi bir seks tanrıçası olarak görecektir.

X
Zorluk Derecesi: 2
Nasıl yapılır: Partneriniz yatakta sırt üstü uzanmalıdır. Siz de başınızı onun ayaklarına denk gelecek şekilde yüzüstü sevgilinizin üzerine uzanmalısınız. Bu sırada da yavaşça birleşmeyi gerçekleştirmelisiniz. Bu esnada sizin ve partnerinizin bacakları "X" şeklini almalı. Yani yanlara doğru hafifçe açık olmalı. Bu pozisyonda zor hareket edebileceğinizden pelvis kasınızı kullanarak partnerinizin ereksiyonunu uzun tutabilirsiniz.

Neden sevilir: Pozisyon "X", sizin derinlik, ilişkinin sürati ve vibrasyonu tamamen kontrolünüz altında tutmanıza yardımcı olan bir pozisyondur. Bu yöntemi denediğinizde orgazma ulaşma şansınız hayli yüksektir. Kontrolün sizin elinizde olması partnerinizi hem tedirgin edecek hem de daha çok zevk almasına neden olacaktır.

Erkek yan tarafta
Zorluk derecesi: 3
Nasıl yapılır: Sırtınız partnerinize dönük şekilde yatakta yan yatın. Yukarıda kalan bacağınızı karnınıza doğru çekin. Partneriniz yatakta dizlerinin üzerinde ve olabildiği kadar yaklaşmaya çalışmalıdır. Bunu sağladıktan sonra cinsel birleşmenin rahatça gerçekleşebilmesi için üstteki bacağınızı hafifçe yukarı kaldırın. Birleşme olduktan sonra da bacağınızı indirin. Bu sayede partneriniz daha çok zevk alacaktır.

Neden sevilir: Yan yatarak yapılan seks beklemediğiniz kadar zevk verebilir. Çünkü bu açıdan erkek daha güçlü titreşimler yaratıp farklı zevk noktalarınızı keşfedebilir.

Kucak dansı
Zorluk derecesi: 3
Nasıl yapılır: Partnerinizi dik bir sandalyeye beline bir yastık gelecek şekilde yaslandırın. Ardından dizlerine oturun. Sonra önce sağ sonra sol ayağınızı sevgilinizin omuzlarına koyun. Bunu yaparken ellerinizle onun dizlerinden destek almaya dikkat edin. Sonra ileri geri hareketlerle ritminizi belirleyin.

Neden sevilir: Bu açıdan sizi daha önce sadece jinekologunuz görmüştü. Ve partneriniz gördüklerinden çok hoşlanacak. Büyük bir ihtimalle bu pozisyonu birçok kez tekrar etmek zorunda kalacaksınız.

Masabaşı işi
Zorluk Derecesi: Evde yaparsanız 3,Ofiste 7, başka birinin ofisinde 10
Nasıl yapılır: Esasen bu tekniğin en güzel olanı "Pretty Woman" filminde olduğu gibi piyano üzerinde yapılanıdır. Yöntem ise gayet basit. Bir masa veya benzeri bir yükseklikteki bir nesnenin üzerine bacaklarınız boşlukta kalacak şekilde uzanın. Partneriniz ise ayakta durup misyoner tarzı bir pozisyonla cinsel birleşmeyi sağlayacaktır.

Neden sevilir: Bu pozisyon özellikle ev dışında yapıldığında inanılmaz zevkli bir hale geliyor. Çünkü farklı bir mekanda bulunma heyecanı direkt olarak ilişkinize yansıyacak.

Aşk üçgeni
Zorluk derecesi: 4
Nasıl yapılır: Bir bacağınız tamamen havada, diğeri de tamamen yerde olacak şekilde yere yatın. Sağ elinizi dümdüz bir şekilde yere yaslayın ve destek almaya çalışın. Belinizi hafifçe yukarı kaldırın ve kolunuz ile beliniz arasında bir üçgen oluşmasını sağlayın. Partneriniz de yukarıda olan bacağınızdan destek alarak cinsel birleşmeyi gerçekleştirecektir.

Neden sevilir: Bu pozisyonda sevgiliniz size sürekli olarak dokunacağından cinsel hazzın ötesinde keyifler yaşamanız mümkün olacaktır. Ayrıca uygulaması hayli kolaydır.

Yandan dokunuş
Zorluk derecesi: 5
Nasıl yapılır: Sol tarafınızın üstüne yan uzanın ve tüm ağırlığınızı sol tarafınıza verin. Sağ ayağınızı yukarı doğru kaldırın ve partnerinizin bacaklarınızın arasına girmesine izin verin. Cinsel birleşme bu pozisyonda arkadan olacaktır. Birleşme olduktan sonra daha fazla derinlik sağlamak için yavaş hareketlerle partnerinize doğru yaklaşın. Bu arada yukarıda tuttuğunuz bacağınızın ağırlığını partnerinizin omuzuna verebilirsiniz.

Neden sevilir: Bu pozisyon genel yapısı nedeni ile özellikle kadına çok büyük zevk veren bir konuma geliyor. Uygulama kolaylığı da birçok kadının bu yöntemi tercih etmesine neden oluyor. Deneyin, farkı hissedeceksiniz.

Aşk koltuğu
Zorluk derecesi: 2
Nasıl yapılır: Partnerinizi başı ve omuzları yastığın üzerinde kalacak şekilde yatağa yatırın. Siz de sırtınız ona dönük üzerine oturun. Ayaklarınızı onun ayaklarının arasına yerleştirin ve yatağa sıkıca basın. Böylece ağırlığınızı daha kolay kontrol edebilirsiniz. Ellerinizi de sevgilinizin kalça kemiklerine dayayın. Ellerinizi ve ayaklarınızı kullanarak ritmli bir hareket yaratın.

Neden sevilir: Partnerinizin yüzünü görmemek size birçok fantazi imkanı sağlar. Böylece kendinizi Brad Pitt, Leonardo Di Caprio veya dün tanıştığınız bir yakışıklı ile berabermiş gibi hissedebilirsiniz. Ancak sadece sevişme anında bu adamların adını telaffuz etmemeye özen gösterin. Yoksa bir yatak odası faciası yaşayabilirsiniz.

Kucak kucağa
Zorluk derecesi: 9.8
Nasıl yapılır: Bu pozisyona sevgilinizi bir sandalyeye oturtarak başlıyorsunuz. Siz de onunla cinsel birleşmeyi sağlayacak bir şekilde kucağına oturmalısınız. Ve ona sıkıca sarılmalısınız. Şimdi bu pozisyonun en zor noktasına geliyoruz. Partneriniz bu halde olduğu halde ayağa kalkmak zorunda. Eğer yeterli protein alan birisi ise bunu çok kolaylıkla yapacaktır. Eğer sevgiliniz profilden süpermeni andırmıyorsa onun işini kolaylaştırmak amacıyla sırtınızı bir yere dayamasına izin verebilirsiniz. Herşey yoluna girdikten sonra da kendiniz zevkin kollarına bırakmanız hiç de zor olmayacak.

Neden sevilir: Bu harekette kadın pasif olduğundan size sadece sevgilinize sıkı tutunup işin keyfini çıkarmak kalacaktır. Eğer bu hareketi keyifli ancak zor buluyorsanız, aynı yöntemi suda deneyebilirsiniz.

Kök düğüm
Zorluk derecesi: 10
Nasıl yapılır: Bu pozisyonda bir iki dakika kalabilirseniz cinsel hayatınıza ciddi anlamda renk katmış olacaksınız. Gelelim bu ilginç tekniği nasıl uygulayacağınıza. Partnerinizle yere karşılıklı, ayaklarınız birbinizinkilere sarılacak şekilde oturun. Otururken bir yandan da cinsel birleşmeyi gerçekleştirmeye çalışın. Sonra birbirinizin ellerini tutarak geriye doğru uzanın. Bu konumda bir iki dakika bekleyin. Ve partnerinizin vücudunu hissetmeye çalışın.

Neden sevilir: Bu pozisyonda, ilkel inanışa göre bedenlerdeki cinsel enerji çiftler tarafından paylaşılıyor. Açıkçası aşk yapmanın en sıradışı yöntemlerinden birisi olan "Kök düğümü" hayatta en az bir kere denemeniz gereken bir yöntem.

"G"nin gücü
Zorluk derecesi: 1
Nasıl yapılır: Yere uzanın ve dizlerinizi göğsünüze doğru çekin. Partneriniz diz çöküp sizi ayaklarınızdan tutacak ve cinsel birleşmeyi bu pozisyonda gerçekleştirecek. Eğer partneriniz sizi kalçanızdan kavrarsa daha iyi kontrol sağlayacağından zevk katsayısı yükselecektir.

Neden sevilir: Eğer G- noktanızın uyarılmasından hoşlanıyorsanız bu pozisyon sizi zevkten çıldırtacak. Çünkü bu pozisyonda tamamen bu nokta üzerinde yoğunlaşılıyor. Ayrıca bu pozisyonda partneriniz, klitorisinizi eliyle uyarma şansını da elde ediyor.

Sınırda
Zorluk derecesi: 1
Nasıl yapılır: Sevgilinizi ayakları yataktan sarkıp yere basacak şekilde yatağa uzandırın. Ve arkasını da yastıklarla destekleyin. Ardından bacaklarınızı yanlara açarak onun üzerine denk gelecek şekilde dizlerinizin üstünde yatağa çıkın. Bu pozisyonda göğüsleriniz partnerinizin baş kısmına denk gelecek. Ardından cinsel birleşmeyi gerçekleştirin.

Neden sevilir: Bu pozisyonda derinlik ve hız kontrolü tamamen sizde olacak. Dolayısıyla klitoral orgazma ulaşmanız hayli kolay olacak. Bu pozisyon ikinizi de orgazma ulaştırmak konusunda garantili görünüyor. Ayrıca sevgiliniz ilişki sırasında göğüslerinizi, yüzünüzü ve boynunuzu rahatça öpebileceği bir konumda olacak.

0 yorum: