Sağlıklı ve uzun yaşamın sırlarını araştırmak için Japonya'nın Okinawa adasına giden Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ulaştığı ilginç sonuçları Kelebek okurlarıyla paylaşmaya devam ediyor.
Müftüoğlu'nun edindiği en önemli bilgi ise, ada halkının beslenme şeklinin uzun yaşamlarında çok önemli rol oynadığı...
Ne yiyorlar
ne içiyorlar
Okinawa halkının, mercimek, fasulye, kepekli ekmek gibi lif zengini korbanhidrat tüketimleri yüksek. Bol miktarda da damar temizleyici olarak bilinen flavonoid (yeşil çay, yasemin çayı, soğan) tüketiyorlar.
Kırmızı et Okinawa'da tamamen terk edilmiş değil, ama haftada iki, en fazla üç gün tüketiliyor. Barbekü yaptıklarında da etin yanık kısımlarını kesinlikle atıyorlar. Yumurta tüketimleri az; haftada 3-4 ile sınırlı
.
23 Aralık 2007 Pazar
İşte Okinawa sırları...
Gönderen admin zaman: 05:34
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder