Bilek Ağrısı
Bilek ağrıları
El ve ayak bileklerimiz, günlük işlerimizin ve yükümüzün en çok zorladığı yapılardır. Bilek eklemleri vücudumuzda oluşturulmuş en büyük eklemlerden birkaçıdır.
Ayak bileklerimz gün boyunca bütün bir vücut yükünü çeken büyük eklemlerdir. Ayak bileklerindeki ağrılar;
* Burkulmalar,
* Artritler(Eklem iltihaplanması),
* Kıkırdak deformasyonları,
* dolaşım bozuklukları,
* gut türevi hastalıklar,
* ve ayak bileği ekleminin mineral maddeleri biriktirmesi nedeniyle olabilmektedir.
Ayak bileği ağrıları ayakta fazla durmayı gerektiren askerler, öğretmenler, tezgahtarlar gibi bir takım meslek dallarında daha sık görülmektedir.
Ayak bileği ağrılarının oluşmaması için sizlere tavsiyelerimiz; dolaşım sorunlarını giderecek tedavileri aksatmamak, ayakta çok duranlar için ayakları kenarlara doğru bükerek ayakta durmamak, eklemlerde mineral biriktiren hastalar için diyetlerine dikkat etmek, burkulmaları önlemek için ayakkabı topuk yüksekliğine dikkat etmek veya gezi türevi faaliyetlere uygun ayakkabı giymek şeklinde sıralanabilir.
El bileği ağrıları;
Ellerimizin bilekleri genelde daha az ağrısa da özellikle bilgisayar işiyle uğraşanlarda çok sık görülmektedir. Ayak bileği ağrılarıyla hemen hemen aynı nedenlerle ağrıyan el bilekleri günlük yaşamı olumsuz etkilerler. El bileklerindeki ağrıların geneli bileklerin düzensiz kullanılması sonucu oluşmaktadır. Bilgisayar başında veya ellerle yapılan işlerde sürekli aynı pozisyaonda kalan el bilekleri ve el eklemleri içerisinden geçen sinirleri sıkıştırarak karpal tunel denilen el siniri sıkışması hastalığına da neden olabilirler.
El bileklerinin ağrıması durumunda bir doktora başvurmanıç çok önemlidir. Zira karpaltunel sondromunun ortaya çıkarılması ancak uzman bir doktor yardımıya olablmektedr.
Bilek ağrılarına şifalı bitkiler:buğra üsgüloğlu
Mayasız çiğ hamurun bileklere sarılması veya püre haline getirilmiş közlenmiş soğanın tülbent yardımıyla eklemlere sarılması oldukça faydalı olacaktır.
kaynak: Nedenleri - Tedavisidiğer kaynaklar:
tarçının faydaları ve zararları
nötrofil yüksekliği nedir