8 Şubat 2008 Cuma

Kim korkar fondötenden

Artık kadınlar tercihlerini fondötenden çok, doğal görünüm sağlayan ürünlerden, kısacası, fondöten efekti yaratmayan fondötenlerden yana kullanıyorlar.

Yakın bir zamana kadar fondöten pek kullanılmıyordu; kadınlar ürkmüşlerdi… Ürkmelerinin nedeni, fondötenin cilde verdiği zarardı. Kadınların % 0′ı, konu fondötenden açıldığında kesin kararlarını ortaya koyuyorlardı: “HAYIR!” Tek şikâyetleri, ciltlerindeki yıpranma da değildi. Fondötenin kullanımının güç olduğu konusunda da hemfikirdiler: Fondöteni yüzünüze öyle bir dağıtacaksınız ki çizgi kalmasın, belli olmasın, hepsi aynı yerde yoğunlaşmasın…Geçmiş olsun; bütün bunlar geride kaldı… Artık böylesi sorunlarla karşı karşıya değilsiniz. Yeni üretilen krem fondötenlerin ve pudraların ne cilde bir zararı var; ne de kullanması o denli sorunlu… İşte yeni bir çehre için küçük önerilerimiz:

Sıvı fondöten: Kullanımı en kolay kozmetiklerden biri. Fondöteni tüm yüzüne sürmek isteyen kadınlar için ideal. Kırışıklıkları, yüzdeki çizgileri yok ediyor. Dikkat edilmesi gereken nokta, fondötenin belli bir yerde yoğunlaşmaması. Kullanımı da çok basit: Sıvı fondöteni elinizle tüm yüzünüze, nemlendirici sürer gibi yayıyorsunuz; işte bu kadar! Burnunuzun üzerine ve göz altlarınıza az miktarda fondöten sürüyor, daha sonra onu parmak uçlarınızla yayıyorsunuz. Dağıtma işlemi için parmak uçlarınızı kullanmanız yerinde olur ama isteğe göre sünger de kullanabilirsiniz.

Pudra: Krem pudra ile ton farkı da yaratabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tek ve en önemli nokta, kullanılan miktar… Fazla kullanmanız hâlinde pudra, pul pul dökülebilir. Pudrayı elinizle da sürebilirsiniz ama en iyisi yüzünüze kuru bir sünger yardımıyla yaymak. Fırça, pudrayı yüzde gerektiği gibi dağıtamadığı için pek tavsiye edilmiyor.

Rengi dikkatli belirleyin: Buğday tenli bir kadının açık renk fondöten kullanması düşünülemez. Bu nedenle fondöten alırken renk uyumuna çok dikkat edin; denemeden almayın. Yüzünüzün ve bedeninizin farklı tonlarda görünüm vermesi hoş olmayacaktır.

Fondöteni sürmeden önce cildinizi iyice temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Gece yatarken de, aynı şekilde, fondöteni temizlemelisiniz yoksa cidiniz nefes alamaz. Öncelikle cildinizi temizlemenizin nedeni, fondötenin yüzünüzün her yerine eşit dağılmasını sağlamak ve kirlerin cildinize yapışmasını önlemektir. Nemlendirici ise, cildinizin kurumasını önler.

Son olarak: Ne olursa olsun, fazla fondöten sürmemeye gayret edin; cildiniz doğal görünümünden fazla uzaklaşmasın. Ayrıca gece yatmadan önce makyajınızı silmeyi, cildinizi temizlemeyi ihmal etmeyin; fondöten yüzünden cildiniz nefes alamayabilir.

0 yorum: