20 Şubat 2008 Çarşamba

Hamilelikte hangi sporlar yapılmalı


Hamileliğin ilk 6 ayında egzersiz yapılmasını öneren haberimize soru yağdı. Site ziyaretçisi hamileler soruyor: "Peki hangi sporlar bebeğimiz için daha uygundur?" Uzmanlar "yürüyün" diyor...


Hamilelik döneminde anne adaylarının yoğun tempoda spor yapmalarının risklerinin bulunduğu, yapabilecekleri en ideal sporun yürümek olduğu bildirildi.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün internet sayfası ''sporum.gov.tr''de, gebelik döneminde yapılabilecek sporlar konusunda bilgiler veriliyor.
Hamile kadınlara, bol bol yürümeleri tavsiye edilirken, yürüyüşün, hem güneşten faydalanıp kemikleri güçlendirmek hem de ciğerlere temiz hava depolamak açısından önemi anlatılıyor. Anne adaylarına, yürürken fazla zorlanmamaları, herhangi bir sinyalde yürüyüşe ara vermekte tereddüt edilmemesi öneriliyor.
Anne adaylarının, deniz veya havuza girmeden önce ortalama vücut ısısının 38 derece civarında olacağı belirtilerek, vücut ısısından düşük sıcaklıktaki deniz veya havuz suyunda yüzmemelerine dikkat çekiliyor. Çok düşük ısıdaki suda yüzmenin anne adayında kasılmalar meydana getirebileceği üzerinde durularak, hamilelerin hızlı kulaç atmamaları ve kelebek stilde yüzmemelerine dikkat çekiliyor.
Anne adayları için en ideal yüzme stilinin sırtüstü olduğu ve yüzerken nefesin kontrol edilerek, suyun yüzdürmesine izin verilmesi isteniyor.
Tenis ve golfün hamilelik süresince güvenli olduğu ancak fazla bir egzersiz sağlamadığı kaydedilerek, ata binmenin tehlikeli olduğu, su ka

0 yorum: