18 Şubat 2008 Pazartesi

Makyaj yapma teknikleri

Beyaz ten: Solgun bir ten boyanırken titizlikle davranılmalıdır. Beyaz tenlilerin makyajında öncelikle cilde ince bir tabaka kremimsi fildişi tonunda fondötenden sürülmelidir. Yanaklar ve dudaklar için ise pembe ya da kehribarımsı bir allık, pastel renkte dudak boyası kullanılmalıdır.

Buğday ten: Çoğu zaman bu cilt rengine doğulularda rastlanır. Buğday rengi bir tene uygulanacak makyajın temel rengi sarımtırak bej tonlarında olmalıdır. Yanaklara ve dudaklara şeftali ya da gül renkleri son derece uygundur.

Bal Rengi ten: Orta tondaki bu cilde birçok renk sürülebilir. Bejimsi, altınımsı ve turuncumsu renkler bu cilt tipinde rahatlıkla kullanılabilir. Fondötenin tonu, yanaklara ve dudaklara sürülecek mercan, gül kırmızısı, parlak ya da sarımtırak pembelerle kombine edilebilir.

Hafif esmer ten: Bu cilt renginde fondöten sarımsı tonlarda olmalı ama bunun içinde hafif bir pembelik de bulunmalıdır. Yanaklara ve dudaklara sıcak mercan, koyu pembe ve sarımsı kırmızı renkler sürülebilir.

Esmer ten: Cildin rengi ne kadar koyu olursa, fondöten kullanma gereği de o kadar azalır. Çoğu zaman bir jölenin parlaklığı yeterli olur. Koyu renk ciltlerde kahverengi veya toprak tonunda fondöten her zaman mükemmel sonuçlar verir. Allık ve dudak boyası kehribar, tarçın veya üzüm renklerinde olmalıdır.

Koyu esmer ten: Jöleler böyle bir tene parlaklık verir. Tunçlaştırıcı çubuk boyalar da bu ciltlere uygundur. Yanaklar kehribar ya da mor erik tonlarıyla parlatılabilir. Aynı şeyi dudaklar için de söyleyebiliriz. Ayrıca, parlak bir pembe de yakışabilir.

0 yorum: