18 Şubat 2008 Pazartesi

Göğüs küçültme operasyonu

Boyun ve omuzlarda ağırlıktan dolayı ağrıya sebep olan büyük ve ağır memeler, bazen bel ve baş ağrılarına, vücudun normal duruşunu bozarak kamburlaşmaya ve çirkin görünüme yol açabiliyor. Ayrıca büyük memeli kadınların giydiği sütyenleri omuz derisinde derin izler bırakabiliyor. Tüm bunların yanı sıra iri göğüslü kadınların psikolojik sorunları da mevcut. Ne giysem bana yakışmıyor diyerek göğüslerini takıntı yapan kadınlar, göğüslerinin aşırı büyük olmasından dolayı kendilerine farklı bir gözle bakılmasından da şikayetçiler.

Sokakta, plajda ya da bir davette iri göğüslü kadınları göz hapsine alan erkeklere siz de rastlamışsınızdır. Siz de göğüslerinizden şikayetçiyseniz ve bunu psikolojik bir sorun haline getirdiyseniz, kendinizi tıbbın mucizesine bırakabilirsiniz. Yapılan meme küçülte ameliyatları sayesinde artık kadınlar istedikleri bedene kavuşuyor. Böylelikle hem komplekslerinden, hem iri göğüsleri nedeniyle çektikleri fiziksel sıkıntılardan, hem de istediklerini giyememe zahmetinden kurtuluyorlar. İşte size meme küçültme ameliyatlarıyla ilgili tüm soruların yanıtları…

Estetik ameliyat nasıl yapılır?

Meme küçültme ameliyatı, fazla meme dokusunun, yağın çıkarılıp yeniden şekillendirilmesidir. Memenin büyüklüğüne göre yapılacak ameliyat tekniği de değişir. Önemli olan mümkün olduğu kadar az iz bırakmaktır. En çok kullanılan teknik meme altında tek düz çizgi ya da L şeklinde iz bırakan yöntemlerdir.

Ameliyat süresi ve hastanede kalış süresi nedir? Ağrı sorunu olur mu?

Ameliyat genel anestezi ile ortalama 3 saat kadar sürer. Hastanede kalış süresi 1 gündür. Şaşırtıcı ama ağrı az ya da yoktur. Ayağa kalkıldığında, ilk günlerde bir miktar rahatsızlık duyulabilir ama birkaç gün içinde bu şikayetler ortadan kalkar. Her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatlarından sonra da ilk hafta biraz halsizlik olabilir. Fakat bu olağan bir süreçtir.

Sonuç ne zaman alınır?

Ödem ve şişlikler ilk bir ayda hızla azalır. Sonraki altı ayda meme dokusu giderek yumuşar ve izler normal renge kavuşur. Bu arada memenin görünümünde devamlı değişmeler olacaktır. Ayrıca yerçekimi, kilo alma ya da doğum kontrol hapları gibi etkenlerle değişimlerin olması kaçınılmazdır.

Çok iz kalır mı?

Açık tenli olanlar iz kalmaması açısından daha şanslıdır. Ancak izler yine de derinin yapısal özelliklerine göre değişim gösterir. Hastalar genelde iz yüzünden şikayetçi olmaktadır. Kullanılan L teknik ve düz tek çizgi şeklindeki izler meme altında gizli kaldığından, ters T tekniğinin kullanıldığı ameliyata tercih edilir. Bir sene sonra izler fark edilmeyecek hale de gelebilir.

Ameliyattan hemen sonra işe gidilebilir mi?

Ameliyatın ardından işe başlama, yapılan işin türüne göre değişir. Ofis içi çalışanlar 3-4 gün sonra işe başlayabilir. Normal aktivite için 3 hafta kadar süre gerekir. Spor ve yüzme gibi aktiviteler için 6 hafta beklenilmelidir.

Bebek emzirmek mümkün müdür?

Yapılacak meme küçültme tekniğine göre değişir. Çok büyük memelerde büyük miktarda meme dokusu çıkarılacağından bu mümkün olmayabilir. Bir kısım meme bezi sağlam bırakılırsa emzirme az da olsa mümkündür.

0 yorum: