11 Şubat 2008 Pazartesi

33 adımda hayatınız renklensin

Hayatınızı güzelleştirmek için çözüm bulmakta zorlandığınızda endişelenmeyin. İngiliz uzmanların hazırladığı reçete, her dalda renkli ve uygulanabilir çözümler sunuyor…

İlişkiler
1. Düzenli ve tutkulu bir ilişki yürütmenin en iyi yolu dönem dönem hiçbir şey yapmamaktır. Kimse birbirine acı vermeden, biraz ilişkiden uzaklaşın.

2. Paradoksal problem çözümünü uygulayın. Örneğin, cinsel sorunlarınızı gidip bir danışmanla görüşmek yerine önce yatağınızın yerini değiştirin.

3. Evli çiftler konusunda uzman John Gottman’a göre, kadınlar kocalarının söylediği sözlere 15 dakikalık periyodlar içinde dört ya da beş kez sinirleniyorsa, bu çiftin en geç dört yıl içinde boşanacağı anlamına geliyor.

4. Yine Gottman’a göre, eğer sevgilinizle tartışarak geçirdiğiniz vakit, onunla sorunsuz, mutlu geçirdiğiniz vaktin yedide biri kadar ise, ilişkiniz iyi gidiyor demektir. Eğer sorunlarınızın yüzde altmışı “çözülemez” türdense meraklanmayın, normalsiniz.

Kültür
5. Televizyonunuzu atın! Böylece sinemaya, tiyatroya gitmek için bol vakit bulabilirsiniz.

6. Hayatta olup bitenleri takip etmek için dünyanın dört bir yanında çıkan gazeteleri, dergileri internetten okuyun.

7. En az beş tane caz albümü alın. İşte size küçük öneriler: Miles Davis’in “Kind of Blue,” John Coltrane’in “A Love Supreme” ya da Duke Ellington’ın bir albümü.

8. Bestseller’lardan nefret etseniz bile fikriniz olması açısından birini okuyun.

İş
9. Kariyer seçimi yaparken “kapasite”nizi ve sizin için “uygun” olup olmadığını göz önünde bulundurun. Sizin için neyin önemli olduğuna karar verin.

10. Zeki bir çalışan olun. Önemli olan nasıl “çok çalıştığınız” değil, nasıl “çalıştığınız”dır.

11. Değişikliklerden korkmayın. İş yaşamındaki değişiklikler bir dönem her şeyin yerli yerine oturması için kendinize vakit tanımanız anlamına gelir.

12. “Esnek” olun. İş dünyası çok yönlü hizmet verebilen, birçok konuda uzmanlaşmış elemana ihtiyaç duyuyor.

Oyun
13. Arada bir de olsa spontan davranın. Hoşlandığınız kişiyi ilk gördüğünüz anda ona duygularınızdan bahsedin. İçinizden mırıldandığınız şarkıyı yüksek sesle söylemeye başlayın.

14. Güzel bir şey yapın. Zahmetli ama lezzetli bir yemek, sevdiğiniz biri için bir kartpostal, kişisel internet sitesi… Bunlar kendinizi iyi hissettirecektir.

15. Tutkularınızı paylaşabileceğiniz insanlar bulun. Beraber bilgisayar oyunu oynayacağınız, spor yapacağınız, satranç oynayacağınız birileri hayatınızı renklendirecektir.

Sağlık
16. Gülün. Gülmek sadece stresinizi yenmenizi sağlamakla kalmaz, kalbinizi de korur.

17. Sigarayı bırakın ve bu konuda kararlı olun.

18. Yanınızda her zaman aspirin bulundurun. İngiliz Kalp Vakfı’nın araştırmasına göre, kalp krizi geçiren birine verilen aspirin ölüm riskini büyük ölçüde azaltıyor.

19. Korunun. Cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklar her gün artıyor.

Mutluluk
20. Olumlu düşünme gücünüzü devreye sokun. Her gün, sizi neyin rahatsız ettiğini düşünün ve çözüm üretmeye çalışın.

21. Giysilerinizde ne kadar açık renkler tercih ederseniz başkalarının enerjisini de o kadar itersiniz. Bu yüzden doktorlar beyaz giyer. Koyu renkleri tercih ederseniz, daha fazla enerji çekersiniz üstünüze ve otoriter bir havanız olur. Toplum içindeki konumunuza uygun renkte elbiseler giyin; aralara ruhunuzu ortaya çıkaracak renkler katın.

22. Kalp egzersizi yapın: İnsanları sevin!

23. Bütün konsantrasyonunuzu beyninizin merkezine, yani gözlerinizin tam ortasına yoğunlaştırın: Ruhun gerçek yuvasına. Bu egzersiz yoga felsefesine göre “üçüncü göz”ünüzü açacaktır.

Beslenme
24. Kalori hesaplarını bir kenara bırakın ve kendinize bir kadeh şarap koyup özgürlüğünüzü kutlayın. Eğer kilonuzun fazla olduğuna inanıyorsanız, aşırıya kaçtığınız noktalarda kendinizi tutmaya çalışın.

25. Bir meyve sıkma makinesi alın ve uzmanlara kulak vererek haftada üç kez “kullanın!”

26. Saat başı bir bardak su için. Yarım litre su enerjinize yüzde 20 enerji katar.

27. Gün ortasından sonra kafeinli içeceklerden uzak durun, aşırı alkol almayın, bedeniniz iflas etmeden yatağa gidin.

Zayıflama
28. Spor yaparken bulunduğunuz ortamın aromalı olmasına özen gösterin. NewYork’ta yapılan bir araştırmaya göre, spor yaptığınız ortam nane kokuyorsa enerjiniz artıyor ve daha az zorlanıyorsunuz.

29. Her gün spor yapmak çok doğru değil. Ama her spor seansı arasında 48 saatten fazla vakit bırakırsanız zorlanma ihtimaliniz var.

30. Egzersiz yapmak istiyorsanız, açık havayı tercih edin.

Para
31. Son araştırmalar, insanların yüzde 40′ının parayla ilgili sorunu olduğunda ailelerine danıştığını ortaya çıkardı. Uzmanlar bu yaklaşımın yanlış olduğu görüşünde; eğer 20 yıl öncesinin önerilerini dinleme arzusunda değilseniz.

32. Para konusunda eşinizle ortak hareket ediyorsanız, görüşmelere mutlaka birlikte gidin. Çünkü kadınlar can alıcı sorular sorma konusunda erkeklerden daha yetenekli.

33. İyi para kazanmak istiyorsanız, kariyerinizi seçerken özen gösterin. Warwick Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre hukuk ve politika eğitimi görenler ziraat fakültelerinden mezun olanlardan yüzde 50 daha az kazanıyor.

0 yorum: