11 Şubat 2008 Pazartesi

Limon hayatınızı kolaylaştırır

Yemeklere lezzet katmakta birebir olan vitamin deposu limonun aslında hayatınızı kolaylaştıracak birçok özelliği var. C vitamini açısından son derece zengin olan limonun daha birçok yararlı özelliği var. Bu özellikler birbirinden çok ayrı alanlarda son derece pratik çözümler sunuyor.

Evde beslediğiniz kedi ve köpeklerin seramik döşemelede yaptığı çişi temizlemek için yarım limonu bol tuza batırıp lekeyi ovun. Ne leke ne koku kalacaktır.

Bıçakları, eski hallerini korumaları için, ilk önce limonlu suya batırın. Daha sonra içine limon suyu ve tuz katılmış kaynar suda bekletin.

Katran lekesi için, leke çıkıncaya kadar limon kabuğu sürmek gerekir.

Sıkılmış limon dilimlerini atmayın. Bir kabın içine su ve amonyağı eşit miktarda ilave edin. 20 gün yumuşaması için bekletin. Sonuçta çok iyi bir temizleyici elde edeceksiniz. Bunu bulaşık deterjanınızın içine küçük miktarlarda ekleyerek tabak ve bardaklarınızı yıkayın. Sonuç pırıl pırıl Saç boyasıyla lekelenmiş pamuklu, yünlü, keten ve ipeklilerinizi limon suyu ile yıkayın.

Balığı fırına atmadan önce fırının yüzeyine koyacağımız bir parça limon damlasını elinize iyice yedirin.

Birkaç dakika sonra durulayın. Ellerinizin yumuşadığını, nikotin benzeri kokulardan eser kalmadığını göreceksiniz. Düzenli tekrarlar yaşlanma etkisini geciktirecektir. (Güzellik kremlerinin çoğunda C vitamini olduğunu hatırlayın! Bir tutam limon kabuğu rendesi hazırlayacağınız keklere özel bir lezzet katacaktır.

Pilav yaparken kaynama suyuna damlatacağınız bir iki damla limon, pilavınızı yapışmaktan kurtaracak, tane tane pilavınız olacaktır.

Özellikle beyaz ketenlerdeki mürekep lekesini limon suyu ile yıkayın.

Soğuk algınlığını daha çabuk atlatmak için bir bardak suya bir tatlı kaşığı nane ve bir limonun suyunu ilave edip kaynatın. Nane limon karışımını süzdükten sonra için, mide hastalıklarına birebirdir.

Limon suyu, cildiniz için son derece etkili ve bir o kadar da faydalıdır. Limon suyunu cildinizi temizledikten sonra tonik olarak kullanabilirsiniz.

Jölenin saçlanızı yıprattığını düşünüyor ama kullanmadan da duramıyorsanız, daha faydalı ve en az saç jölesi kadar etkili olacak limon suyunu deneyin. Saçlarınızı besleyecek, parlak görünmesini sağlayacak ve şekil verirken saç jölesini aratmayacaktır.

Evinizi karıncalar mı istila etti? Hiçbir şey onların evde resmi geçit yapmasını engelliyemiyor mu? O zaman bir limonu ikiye kesin ve karıncaların yoğunlukta olduğu bölgelere koyun. Hepsi teker teker yok olacaktır.

0 yorum: