11 Şubat 2008 Pazartesi

Dar giysiler dokuları köreltiyor

Dar giysilerin kan dolaşımını engellediği ve bunun da dokuların körelmesine sebep olduğu bildirildi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Fizik ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Şendur, dar giysilerin dokuların kanla beslenmelerini engellediğini belirterek, “Her zaman rahat hareket edilebilecek ve vücudun havalanmasını sağlayıcı giysiler tercih edilmelidir” dedi.

Kış aylarında giyilen naylon ve sentetik kumaşların da sağlık açısından sakıncalı olduğunu, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere çok sayıda rahatsızlığa yol açtığını vurgulayan Doç. Dr. Şendur, şöyle devam etti:
“Giysi seçiminin insan sağlığıyla yakından ilgisi vardır. Dar giysilerin engellemesi sonucu vücudun bazı bölgelerine zor ulaşan kan, kişinin üşümesine sebep olur ve bütün organizmayı etkiler. Naylon, sentetik ve kot türü kumaşlar da insan sağlığı açısından büyük risk taşımaktadır. Romatizmal hastalıkların en önemli başlangıç sebebi bu tür giysilerdir. Kişiler kış aylarında yünlü ve pamuklu giysileri tercih etmelidir. Romatizma hastalığı bulunanlar, vücudu sıcak tutucu yünlü giysi kullanımına dikkat göstermelidirler.”

0 yorum: