3 Şubat 2008 Pazar

Ter kokusuna son

Ter kokusuna son!
Ter kokusu için çok çeşitli çözümler var. En önemlisi temiz olmak. Yeni nesil deodorantlarla bu temizliği gün boyu muhafaza etmek ve mis gibi kokmak çok kolay.

Ter kokusunu azaltmanın iki yolu var; birincisi antimikrobiyal özellikte lokal bir ajan kullanarak ki bu deodorantların içinde bulunan aktif maddelerle gerçekleştirilen, koltuk altında yerleşik bakteri florasını azaltmak anlamına geliyor. İkincisi ise uygulamadan sonra bakteri gelişimini azaltan ve antimikrobiyal bir ilaç gibi çalışan bir antiperspirant kullanmak.

Bu ürünler terlemeyi düzenleyerek daha az ter sıvısının bakterilerle bir araya gelmesini sağlıyor, böylece bakterilerle temas eden ter sıvısı çok az miktarda olunca ter kokusu oluşumu engelleniyor.
Temiz ve kuru bölgeye uygulayın

Deodorant kullanımının en önemli kuralı, deodorantın temiz ve kuru koltuk altına uygulanması. Terli bir koltuk altına deodorantı sıkmak, oluşmuş ter kokusu ile deodorantın parfümünün karışımından oluşan daha ağır ve kötü bir kokuya neden olur.

Sprey deodorantlar, koltuk altına 15 cm'lik mesafeden kutu dik tutularak püskürtülmeli. Eğer sprey antiperspirant özelliğe sahip pudralı bir deodorant ise çalkalandıktan sonra kullanılmalı.

Koltuk altına sürülerek uygulanan roll - on ve stick deodorantların da kuru ve temiz koltuk altına uygulanması gerekiyor. Gün içinde tekrar deodorant kullanma ihtiyacı hissedildiğinde koltuk altının tekrardan temizlenip kurulanması, en iyi sonucu veriyor.

0 yorum: