3 Şubat 2008 Pazar

Komşudan duydum, kadınlar da orgazm oluyormuş

kadınlarda boşalma
Baskıcı ve tutucu bir çevrede yetişen kadın da erkek de cinselliğe korkuyla yaklaşıyor ve sorunlar yaşıyor.
Psikiyatristin odasına genç bir çift, kayınvalide, kayınpeder, yenge ve görümce topluluğuyla girdi. Bir sorunları vardı. Psikiyatristin ilk işi akrabaları dışarı çıkarmak oldu. Ancak kapıyı dinlemelerini engellemekte zorlandı.

Ortaokul mezunu kadın 19 yaşındaydı. İki aylık evliydi. Eşiyle tekstil sektöründe işçi olarak çalışıyorlardı. 20 yaşındaki eşi de ortaokul mezunuydu. Sorunları cinsel birleşmenin olmamasıydı. Aile durumu yeni öğrenmiş, hocalara gidilmiş sonra da kadın doğum uzmanının yönlendirmesiyle psikiyatriste başvurmuşlardı.
Eşlerle yapılan görüşmede, iki aydır hemen her gün denemelerine rağmen, cinsel birleşme sağlanamadığı ortaya çıktı. Evlilik öncesi iki yıl aileden gizlice flört etmişlerdi. Ailelerinin memlekete gittiği dönemlerde sevişmeye varan cinsel yakınlaşmaları olmuştu ve bu dönemde yaşadıklarını 'çok keyifli' diye tanımlıyorlardı. Cinsel birleşmeyi ise evliliğe ertelemişlerdi. Halen erkeğin annesi, babası, iki erkek ve bir kız kardeşiyle aynı evde yaşıyorlardı. Kendilerine ait bir odaları vardı. Evlendikleri gece ev onlar için boşaltılmış, aile bireyleri üst katta amcanın evinde kalmışlardı. O gece 1-2 dakikalık önsevişmenin ardından, birleşme denenmiş, kadın bacaklarını kapatmış ve çok korktuğunu ifade etmişti. Erkeğin ısrarıyla, tüm vücudunda titremeler meydana gelmiş ve baygınlık geçirmişti. Aynı gece iki kez daha birleşme denenmiş, kadın eşinden zorlamasını istemiş, bu kez erkek sertleşmeyi sağlayamamıştı. Sabah erken saatlerde önce kayınvalide kendi anahtarıyla açarak eve girmiş, 'Olup olmadığını' sormuş, 'işin tamam olduğu' şeklindeki cevabı aldıktan sonra aileyi davet etmişti.

Kadının, cinselliğin konuşulmadığı, ayıp ve günah olarak kabul edildiği bir aileden geldiği belirlendi. Baba otoriter ve baskıcıydı. Ona ve üç kız kardeşine erkeklere karşı dikkatli olmaları öğütlenirdi. Bir keresinde altı yaşındayken okulda öğrendiği şarkıyı ayna karşısında söyleyip dansederken, babası tarafından yakalandığını, 'Kötü kadın mı olacaksın?' diyerek dayak yediğini anımsıyordu. Anneyi sık sık komşulara kaba eşinden ve bir gece önceki 'yorgunluktan' yakınırken dinlemişti. Komşu kadınlara göre bu bütün kadınların çekeceği çileydi. Ergenlik döneminde büyüyen göğüslerini gizlemek için kambur gezdiğini belirtiyordu. 16 yaşında evlenen arkadaşı ona ilk gece birleşme nedeniyle nerdeyse 'bir kova kan' geldiğini ve acıdan 10 gün yürüyemediğini söylemişti.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Cinsel İşlev Bozuklukları Birimi'nden uzman Dr. Ceyda Güvenç'e göre kadınlarda duygusallık, paylaşma, aidiyet hissi önem kazanıyor. Haz tamamen bunlarla birlikte oluyor. "Kadınların hazzı '3 cm(2)'yle sınırlı değil. Partner, koşullar, ortam uygun ve güvenli olacak. Altı yıl önce gelen hastalar hep vajinismustu. Şimdi yavaş yavaş orgazm bozukluğu, cinsel isteksizlik için bize geliniyor. Mesela gelen kadınlar çoğunlukla, 'Komşudan duydum, kadınlar da orgazm oluyormuş?' diye laflar ediyor" diyen Güvenç, kadınların bir yandan hazzı talep ettiğini ama hâlâ bunu bir yanıyla ayıp gördüğünü söylüyor.

'Çok dar, kanamadan ölürüm!'

Psikiyatriste başvuran erkek de eşiyle benzer bir ailede ama güçlü erkek olarak, komşulara pipisi gösterilerek büyütülmüş. Daha önce cinsel birleşme denemesi olmamıştı. Çiftin terapiyi rahat sürdürmesi için ev halkı memlekete gönderildi. Kızlık zarı ve yapısı hakkında bilgi verildi. İkisi de utandığından ortak dili oluşturmak oldukça zordu. "O oraya girmez, benimki dar, çok acır, kanamadan ölürüm", "Hadi girdi ya çıkmazsa?" diyordu kadın. Erkek ise "Ya yanlış bir yere girersem" diye kaygılanıyordu. Cinsellikle ilgili oldukça fazla olan yanlış inançları düzeltilmeye çalışıldı. Birbirlerine dokunup, kendi cinsel organlarını incelemeleri, birleşme denemesi olmaksızın sevişmeleri istendi. Üç hafta sonra üçüncü görüşmeye gülerek geldiler. Görüşmelerden sonra kadın "Onun oraya gireceğine" inanmış.


Cinsellik 35'ten sonra keşfediliyor

Güvenç, kadınların cinselliği yaşayışlarıyla ilgili bilgi verdi:

"Kimi hazza bakıyor, kimi evliliğini sürdürmek için zorunluluktan yaşıyor. Kimisi bunu taciz gibi yaşıyor. Evli olup da her ilişkiyi travmatik algılayan çok sayıda kadın var. Cinsel mutluluktan söz etmek için bir zorunluluk olmaması gerekiyor.

Erkek boşalma kontrolünü ileri yaşlarda öğreniyor. Genç yaşlarda genelde daha aceleci. Kadınlar için ilk başlarda utanma ve sıkılma vardır. Kendi bedeninin neyi istediğini bilmez. Pek çok kadın cinselilği 35'inden sonra keşfediyor. Erkeğin ise ilerleyen yaşla beraber bir cinsel ilişkinin ardından tekrar ereksiyona geçebilmesi için daha uzun süre gerekiyor. Niye yaşlı erkek 14 yaşında kız alır? Aslında o zaman eşittirler. 14 yaşında yeni öğrenmeye başlayan bir kadın vardır. Erkek ise bir saat arayla sevişemiyordur. 40 yaşındaki kadın 20 yaşındaki erkekle daha fazla haz alabiliyor. Cinsel sıklık açısından en azından. Kadının sonsuz bir orgazm olma kapasitesi var ve yaşla ilgili bir sınırlama yok. Sadece kadınlaın keşfetme sorunu var.

Eskiden erkek kadını vajinismus nedeniyle getiriyordu. Şimdi ise 'Ben de haz almak istiyorum' diyebiliyor kadın. İlk görüşmede biraz utangaçlık oluyor ama sonra inanılmaz rahatlı- yorlar. Çok az kadın "Eşim erken boşalıyor veya çok hızlı davranıyor" der. Genelde uyarılma bozukluğu ve isteksizlik yakınmaları var. Ancak isteksizliği dert edinmeyip kocası için isteyenler var. Kimisi "40 yıl olmasa aramam" şeklinde isteksizliğini anlatır.

0 yorum: