11 Şubat 2008 Pazartesi

Şeker hastalarına jakuzi terapisi

Jakuzi, sadece keyif için değil, tedavi amacıyla da kullanılan bir araç hâline geldi. Jakuzi terapisi, şeker hastalığıyla baş etmede olumlu sonuçlar veriyor.

Yapılan son araştırmalar, jakuzi terapisinin diyabet tedavisinde olumlu etki yarattığını ortaya koydu. Vücuttaki insülin ihtiyacını azaltmak için sıcak su dolu bir küvette banyo yapmayı tavsiye eden uzmanlar, bu teorilerini geliştirmek uzun çalışmalar yapmayı ihmal etmiyorlar.

Şeker hastalığı (diyabet), vücudun yeterli derecede insülin üretememesinden kaynaklanan bir hastalık.

Rahatsızlık, pankreastaki Beta hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirememesinden dolayı vücudun gereken insülini salgılayamamasından kaynaklanıyor. İnsülin ise kandaki şeker miktarını ayarlayan hormon.

Deneme amaçlı terapiler
Vücut insülin salgılamadığı zaman kandaki şeker oranı artıyor. Bu durum kontrol altına alınamadığında ise hasta şeker komasına girebiliyor.

İki tür diyabet var: Birincil diyabet gençlerde görülen, ikincil diyabet ise 40 yaş üstü yaşlı insanlarda ve özellikle aşırı kilolu kişilerde görülen diyabet türü.

Colorado Mckee Medical Centre Sağlık Merkezi doktorlarından Dr. Philip Hooper, ikinci tür diyabet rahatsızlığı bulunan hastalar üzerinde çalışıyor.

Terapi yöntemi, sekiz kişilik bir test grubu üzerinde deneniyor. Bunlardan üçü, düzenli olarak insülin iğnesi oluyor, diğer beşi ise farklı tedaviler görüyor.

Hastaların tamamı, üç-14 yıl arası sürelerden beri şeker hastası olan kişilerden oluşuyor ve üç haftadan beri jakuzi terapisi görüyorlar. Bu üç haftalık terapi sonrası kandaki şeker miktarında % 3′lük bir azalma görülmüş.

Tedavinin yanı sıra hastalar terapinin mükemmel bir duygu olduğu konusunda hemfikirler. Terapi esnasında kendilerini çok iyi hissettiklerini ve daha kolay uyuyabildiklerini söylüyorlar.

Bu arada, terapi sırasında kullanılan suyun en ideal sıcaklık derecesinin 40 derece olması gerekiyor. Daha sıcak su, özellikle yaşlı hastalarda baş dönmesi ve yüksek tansiyona sebep olabileceğinden tercih edilmiyor.

0 yorum: