11 Şubat 2008 Pazartesi

Tarzı rahat

Kıyafet konusunda belli kalıplara sıkışmış erkekler, zincirlerini kırıyor… Onlar şimdi kalsik kesimli kıyafetlerde bile rahat bir tarz yakalıyorlar.

Yetiştirilişlerinde olduğu gibi (erkek evin reisidir, ağlamaz…) kıyafetlerinde de belli renk, kesim ve kalıplar içine sıkıştırılan erkekler, bu kalıplardan kurtuluyorlar.

Belli kalıplara rağmen çağımız erkeği, içinde duyumsadığı özgürlüğü kıyafetlerine yansıtıyor. İlla sert çizgiler değil de daha feminen, daha rahat kesimleri tercih ediyor. İlla koyu renkleri değil de son derece göz alıcı, parlak renklere yöneliyorlar. İlla düz kalıp gibi değil de daha bol giysileri giyiyorlar. İlla düz ya da pötükareli kumaşları değil de dallı güllü, desenli kumaşları kendilerine yakıştırıyorlar.

Farklı taşıma
Milenyum erkeğinin kıyafetlerinde elbette alışılagelmiş klasik kesimler de var, ancak onlar da gerek renkleri, gerekse “taşınması” ile klasiklikten modernliğe yatay geçiş yapıyor.

Milenyum erkeğinin en çok tercih ettiği markalar arasında yer alan Damat ve Ermenegildo Zegna gibi markalar, klasikler arasında yer alan Vakko, Beymen ve Yeni Karakmürsel’de satılan yabancı markalar ekleniyor. Bunun yanı sıra Lee Cooper, Big Star gibi blue jean markaları da milenyum erkeğinin “rahatlığını” ve “özgürlüğü”nü ortaya çıkaran modelleriyle tercih ediliyor.

0 yorum: