9 Şubat 2008 Cumartesi

Kusursuz güzellik

“Allah vergisi güzellik” sözü, günümüzde tarihe karışmak üzere. Gün geçmiyor ki, gazete ve dergilerde “Orasına burasına estetik yaptırdı, silikon taktırdı” türünden haberler yayınlanmasın. Estetik ameliyat olanların sayısı her geçen gün çığ gibi büyürken, bugüne kadar doğal güzelliği savunan ünlülerden Arzum Onan, Seda Sayan ve Sibel Can bile, aniden kararlarını değiştirerek son haftalarda “estetikliler” kervanına katıldı.

Peki, nedir estetik ameliyatlarını bu kadar çekici kılan? Sağlık hattımıza konuk olan Türkiye’nin önde gelen estetik cerrahlarından Op. Dr. Nuri Soysal ve Op. Dr. Nezail Demirciler, hem okuyucularımızın telefonlarını cevaplandırdı hem de plastik cerrahideki son gelişmeleri anlattı.

Ruhsal zorunluluk
International Hospital’ın estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Nuri Soysal ve Dr. Demirciler, estetik ameliyatın bazıları için kendini iyi hissetmede zorunluluk olduğunu belirterek şöyle diyor:
“Doğuştan veya daha sonradan oluşan deformiteler kişide memnunsuzluk yaratıyor ve bir süre sonra kişi bunlardan kurtulmak istiyor. Ayrıca estetik cerrahi alanındaki son gelişmelerle, estetik ameliyat olmak daha az zahmetli hale geldi. Örneğin lazer tekniği ile yüz gençleştirme ameliyatları hem kansız yapılıyor, hem de daha kısa sürüyor. Önemli olan herkese uygun estetik yapmak.”

0 yorum: