6 Şubat 2008 Çarşamba

E vitamini Hastaliklardan Koruyor

E Vitamini içeren besin Maddelerinin virüslerden kaynaklanan hastalıklara karşı vücudun direncini yükselttiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği bildirildi.

Uzmanlar, doğal ortamlarda yetişen buğday, pirinç, mısır, marul, soya, havuç, biber, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, yeşil sebzelerde ve bitkisel yağlarda yoğun olarak bulunan E vitamininin virüslerden kaynaklanan hastalıklara karşı vücudun direncini yükselttiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtti. Uzmanlar, göz sağlığı için de büyük önem taşıyan E vitamininin, retina gelişimi için önemli rol oynadığını ve katarak yapıcı etkileri düşürdüğünü söyledi.

Kandaki E vitamininin oranının fazla düşük olmasının insanlarda kansere yakalanma oranının yüzde 50 artmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, E vitamininin, vücudu akciğer, mide, kalın barsak ve prostat kanserlerinden koruma işlevine de sahip olduğunu savunuyor.

E vitamini günlük ihtiyacının 1-3 yaşlarda 6 miligram, 4-11 yaşlarda 7 miligram, 12-51+ yaş arası kadınlarda 8 miligram ve 12-51+ yaş arası erkeklerde 10 miligram olduğunu vurgulayan uzmanlar, aşırı tüketiminin baş ağrısı, Hipertansiyon, mide bulantısı, ishal, gaz ve bayılma gibi yan etkilere neden olabileceğini kaydetti.
iha

0 yorum: